Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 juli 2023 | 05:00

Kommer "Shang-Chi 2" någonsin bli av? Dystert besked från skådespelaren

Den senaste uppdateringen från Marvel-skådisen Sims Liu är lite av en besvikelse.
När "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" släpptes på bio 2021 hajpades filmen stort - Marvel skröt med sin förste asiatiske superhjälte i huvudrollen. Men studion verkar inte direkt skynda med en uppföljare.
 
Enligt en uppdatering från skådespelaren Simu Liu är det oklart om och när det blir en tvåa.
 
- Jag fick veta att den skulle komma efter "Avengers". Men det flyttas hela tiden på grund av omständigheter som är bortom min kontroll.
 
Liu syftar på de två kommande Avengers-filmerna som nyss fick nya premiärdatum, 2026 och 2027. Det är inte känt om hans karaktär Shang-Chi medverkar där, eller i någon annan kommande MCU-film. Om han får en uppföljare blir det kanske först 2028 och då är frågan om fans överhuvudtaget minns karaktären?
 
Liu tillägger att han "hoppas ha mer konkreta nyheter snart", enligt Hollywood Reporter.
 
Filmen "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" kom i samma veva som "Eternals" och en bunt något svagare Marvel-filmer. Planen var att introducera ett gäng nya superhjältar, men få av dem verkar ha lämnat något större avtryck på fans. Intäkterna landade på 432 miljoner dollar - ingen brakförlust men inte heller någon ny dundersuccé för studion.
 
Vill ni se mer av Shang-Chi i Marvels universum? Kommentera nedan.
| 10 juli 2023 05:00 |