Film

Skribent

Thomas Linnaeus

3 mars 2023 | 17:30

Kommer nya “Sagan om ringen” att handla om denna karaktär?

Trollkarlen Tom Bombadil ströks från Peter Jacksons trilogi och nu vädjar fansen om att han ska få komma till liv på filmduken.
Häromveckan blev det klart att Warner Bros. kommer producera nya filmer i ”Sagan om ringen”-universumet. Filmjätten har skrivit avtal med svenska Embracer (som äger rättigheterna) och de nya nya filmerna kommer att produceras samtidigt som Amazon fortsätter med sin egna påkostade serie ”Sagan om ringen: Maktens ringar”.
 
Vad dessa filmer kommer att handla om är dock i dagsläget oklart. Men Comicbook har snappat upp ett populärt rykte från fansen, som nu vädjar om att ta karaktären Tom Bombadil till filmduken. Denna figur förekom i böckerna, men Peter Jackson valde att stryka honom när filmerna skulle komma ut. Vem är dock Tom Bombadil?
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Tom Bombadil ritad av Greg och Tim Hildebrandt.
 
Tom Bombadil är en trollkarl som Tolkien skapade innan han skrev ”Sagan om ringen”-trilogin eller ”Bilbo”. Han gjorde entré i den litterära världen med dikten ”The Adventures of Tom Bombadil”, där han han bland annat håller på att drunkna för att en vattenvarelse drar ner honom i en flod, ett träd fångar honom, och ett par grävlingar kidnappar honom. Men Tom Bombadil verkar ha magiska krafter att övertala folk att göra som han vill, så han slipper undan farorna lindrigt.
 
Händelserikt liv menar många, själv tycker jag karaktären blir mer intressant i just “Sagan om ringen”. Här hjälper han Frodo och gänget när de går vilse i Gamla skogen. När Merry och Pippin blir fångatagna av ett trä kommer Tom förbi och beordrar att de genast ska bli frisläppta. Efteråt bjuder han hem samtliga hober och här kan Tom se Frodo när han fortfarande har på sig ringen. Tom testar till och med ringen, men den har ingen påverkan på honom.
 
Tom Bombadil är en mystisk figur i “Sagan om ringen-”universumet och verkar dyka upp när folk minst anar det. Tolkien ville själv att karaktären skulle vara lite av ett mysterium, så det är därför vi vet så lite om hans bakgrund.
 
Skulle du vilja se filmer om Tom Bombadil?
| 3 mars 2023 17:30 |