Film

Skribent

Andreas Samuelson

22 juni 2016 | 18:00

15 bästa filmerna på Viaplay i sommar

Brist på bra filmtips? Kolla in vad Viaplay erbjuder.
Som vanligt regnar den svenska sommaren mestadels bort. Lyckligtvis erbjuder Viaplay gott om intressanta filmer på deras streaming-tjänst. Här är några av de bästa.

Du hittar fler Viaplay-aktuella filmer med MovieZines nya app Flixit.

"The Dark Horse"
Prisbelönat, nyzeeländskt drama med inspirerande budskap. Veteranen Cliff Curtis är briljant som schackmästare med bipolär sjukdom som lär några ungdomar meningen med livet.

"Dope"
En av 2015 års bästa. En stark, tänkvärd film om den smarta, svarta nörden vars stil inte uppskattas av hans omgivning och hur han pressas till att passa in i en värld av brott och droger.

"Enough Said"
Fin romantisk dramakomedi med den ljuvliga Julia Louis-Dreyfus samt alltid sevärda James Gandolfini i en av sina sista roller. Här dejtar de medan hon fiskar nyttig info från hans ex (Catherine Keener).

"Ex Machina"
Har du inte sett science fiction-rullen som gav Alicia Vikander en Golden Globe-nominering än så är det dags. Hon spelar en robot i en framtid där man experimenterar med syntetisk intelligens.

"5 to 7"
Vad bättre sätt att minnas framlidna kvalitetsskådisen Anton Yelchin än med en smart, charmig romcom. Han förälskar sig i en fransk, gift kvinna (Bérénice Marlohe) men de kan bara ses vissa klockslag.

"Fury"
Välspelat andra världskriget-drama med en spännande ensemble ledd av en sevärd Brad Pitt. Hans rutinerade seregant får i uppdrag att leda en grupp soldater mot alla i odds i krigets Europa.

"Get on Up"
Chadwick Boseman (Black Panther i “Captain America”) fullständigt lyser som soullegenden James Brown i den här underskattade rockstjärnebiografin av “Niceville”-regissören Tate Taylor.

"In Bruges"
Två lönnmördare (Colin Farrell och Brendan Gleeson) skickas till Belgien där på olika sätt hanterar tristess tillika traumatiska minnen. Underhållande svart thrillerkomedi som inte bör missas.

"The Lunchbox"
En bitter änkling utvecklar en oväntad vänskap med en hemmafru när de börjar brevväxla efter förväxling av matlådor. Charmig, snygg och aptitretande indisk pärla.

"Min lilla syster"
Tung men viktig film om ätstörning där två syskon finner stöd hos varandra när den ena går ner i träning och presationsångest. Fina skådespelare, inte minst (och oväntat) Amy Diamond!

"Monsters"
Utomjordiska monster håller på att ta över jorden och två amerikaner försöker fly över gränsen från Mexico till USA. Smart film som prioriterar story och budskap framför stora specialeffekter.

"Unfriended"
En av de mer intelligenta och spännande filmerna inom skräckens Found Footage-genre. Här utspelas allt på några ungdomars datorer när de i en chat hemsöks av en flicka som begick självmord.

"The Way Way Back"
Tonåringen tvingas med på familjens semesterresa och blir bästis med en avslappnad slacker som jobbar på ortens vattenland. Perfekta skådespelare i rar, finstämd dramakomedi.

"What we Did on Our Holiday"
Brittisk komedi mer välspelad och tänkvärd än andra liknande om familjer på tokiga familjeresor. David Tennant och Rosamund Pike är skilsmässoföräldrarna vars semester inte blir som planerat.

"Wild Tales"
Sex historier om våld, svek och gruvlig hämnd som börjar på en ödesdiger flygresa och avslutas på ett kaotiskt bröllop. Pedro Almodovar-producerad film som inte liknar något du sett tidigare.

Ladda ner MovieZines app Flixit - För fler film- och serietips på Viaplay, Netflix, HBO Nordic och andra streamingtjänster.
| 22 juni 2016 18:00 |