Serie

Skribent

Josefine Krischausky

27 januari 2022 | 22:00

Komedin "Vuxna människor" får tv-spinoff med Felix Herngren

Biosuccén från 1999 får en uppdatering form av en tv-serie, denna gång med ett kvinnligt perspektiv.
Komedin "Vuxna människor", som hade premiär på svenska biografer 1999, kommer snart att få snart nytt liv i tv-rutan. I vår börjar nämligen inspelningen av en ny serie, som är en spinoff på Felix Herngren och Fredrik Lindströms film, berättar DN
 
I "Vuxna människor" fick publiken möta Frank (Herngren), som jobbade på en advokatfirma, hade sexfantasier i rulltrappor och grubblade över vad det egentligen innebär att vara vuxen. Tv-versionen kommer vara en  uppdatering av handlingen filmen, men berättat ur nya perspektiv.
 
– Även om skräcken för att bli vuxen har släppt lite för mig så verkar temat fortfarande vara relevant för de som är ”unga vuxna” i dag. Så vi tyckte att det skulle vara kul att kunna borra lite djupare genom att få göra en modern tv-serie, säger Herngren till DN. 
 
Handlingen i serien kommer istället att kretsa kring Mathilda, även hon en advokat mitt uppe i en 30-årskris, spelad av Carla Sehn (tidigare sedd i serier som "Folk med ångest" och "Kärlek & anarki"). Samtidigt finns Frank fortfarande med i bilden, nu som chef på kontoret där Mathilda jobbar. Om några andra skådespelare ur filmen, som Mikael Persbrandt eller Fredrik Lindström, kan komma att dyka upp i serien är i nuläget oklart.
 
 
Förutom att vara med som skådespelare på ett hörn, kommer Herngren återigen att stå för regin. Denna gång delar han rollen med sin bror Måns Herngren, samt med skådespelaren Adam Pålsson, som för första gången ställer sig på andra sidan om kameran.
 
Huvudförfattare av seriens manus är Amanda Högberg ("Kärlek & anarki"), tillsammans med Daniel Karlsson ("Min pappa Marianne"). Samtidigt som Herngren menar att serien har likheter till "Bonusfamiljen", ska manusförfattarna ha inspirerats av serier som "Master of None" och "Fleabag".
 
Den första säsongen av "Vuxna människor" kommer bestå av åtta avsnitt på 45 minuter vardera. Serien produceras för TV4 och C More, och får premiär till hösten. 
| 27 januari 2022 22:00 |