SPEL

Skribent

MovieZine

20 oktober 2016 | 16:40

Kolla in nya Nintendo Switch - framtidens spelkonsol är snart är

Du behöver aldrig längre behöva vara ifrån ditt Nintendo.
Var det några år sen Nintendo hade en given plats i vardagsrummet? Nästa år vill de flytta in i våra hem igen med Nintendo Switch. Den nya konsolen gör sig fint vid storbilds-tv:n men går också att ta med sig i bilen, på flyget, ja överallt. Bör Playstation och Xbox se upp?

Den här reklamfilmen berättar mer:


I trailern såg vi spel som ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild”, ”The Elder Scrolls V: Skyrim”, ”Super Mario Kart”, ”Super Mario Bros” och ”NBA 2K17” skymta förbi. Redan nu jobbar man ihop med ett 50-tal stora spelutvecklare.

Mer information kommer från Nintendos officiella sajt: 

Spela var du vill, när du vill


Det speciella med Nintendo Switch är att den både är en spelkonsol som du kan använda i hemmet ansluten till din TV och en bärbar spelkonsol med otrolig flexibilitet. Nu kan du spela dina favoritspel på ett optimalt sätt var du vill, när du vill.

När du är hemma vilar din Nintendo Switch i ett speciellt ställ som ansluter den till din TV och låter dig och din familj och vänner spela i vardagsrummet. Sen kan du enkelt bara lyfta ur din Nintendo Switch och använda den som en bärbar spelkonsol istället. Du tar på så sätt med dig din spelupplevelse vart du vill. Skärmen på Nintendo Switch är högupplöst så du kan avnjuta dina spel på bästa sätt.

En annan viktig detalj är handkontrollerna, kallade Joy-Con, som sitter på varje sida av Nintendo Switch. Med dessa kontroller kan ni spela flera. De är lätta att ta av och sätta tillbaka. Utöver dessa handkontroller kommer det också finnas Nintendo Switch Pro Controller som alternativ handkontroll. Mobiliteten i Nintendo Switch gör det lätt för spelare att ta sig till en plats och spela mot eller med varandra ansikte mot ansiktet.

- Med denna allra första titt på Nintendo Switch hoppas jag att alla fans ser möjligheterna med att ha den här friheten att kunna spela när, var och hur de vill, säger  Satoru Shibata, VD för Nintendo of Europe.

- Våra team på Nintendo, samt många andra utvecklare har arbetat hårt för att skapa denna nya och unika upplevelse och vi ser fram emot att visa er mer.

Om du av någon anledning tyckte att det var bättre förr, så släpps klassiska Nintendo 8-bitars i en ny och uppdaterad version till jul.

Nintendo Switch släpps i mars 2017. Sugen?
| 20 oktober 2016 16:40 |