Serie

Skribent

MovieZine

15 januari 2021 | 11:30

Knutby-dokumentär får premiär på HBO Nordic i vår

"Knutby: I blind tro" - en dokumentärserie i sex avsnitt av Anton Berg, Martin Johnson och Henrik Georgsson - får premiär i vår.
Vad hände egentligen den där iskalla januarinatten 2004? Dramat i Knutbys slutna församling då en ung kvinna mördades och hennes granne skottskadades kom att bli ett av de största brottsfallen i svensk historia. I dokumentärserien "Knutby: I blind tro" tar de prisbelönade journalisterna Anton Berg och Martin Johnson, tillsammans med regissören Henrik Georgsson, ett helt nytt grepp om vad som egentligen hände.

Trots erkännanden och fällande domar har mycket förblivit osagt och outrett och många pusselbitar har saknats. Efter att församlingen upplöstes har flera tidigare medlemmar vittnat om den fysiska och psykiska misshandel de utsatts för, vilket ledde fram till rättegången i fjol.

Anton Berg och Martin Johnson – kända för sin grävande krimpodd Spår – ger i "Knutby: I blind tro" en unik inblick i fallet genom intervjuer med flera nyckelpersoner som aldrig uttalat sig tidigare och genom tillgång till aldrig tidigare offentliggjort material.

”Vi har kommit över material som polis och åklagare valt att inte offentliggöra, som visar att det här fallet är mer komplicerat än vad vi trodde när vi påbörjade vårt arbete”, kommenterar Anton Berg i ett pressmeddelande.

"Knutby: I blind tro" är regisserad av mångfaldigt prisbelönade Henrik Georgsson ("Bron", "Stieg Larsson – mannen som lekte med elden"). Serien får premiär i vår på HBO Nordic och i alla övriga HBO Europes länder.
| 15 januari 2021 11:30 |