Skribent

Patrik Jonsson

3 november 2010 | 17:39

Knallsuccé för "The Walking Dead"

Här är veckans rapporter från TV-världen signerat Patrik Jonsson och denna gång avslöjar han att succén är ett faktum för Darabonts serie och att Christine från "Seinfeld" får en ny serie.

Så här strax efter Halloween så kommer lite nyheter av den mer skräckinjagande sorten. Det handlar nämligen om skräckmästaren Stephen Kings son Joe Hill och dennes bokserie "Locke & Key". Böckerna är nu på väg att bli TV-serie och FOX har gett grönt ljus för ett pilotavsnitt som ska produceras av Alex Kurtzman och Roberto Orci, båda har tidigare producerat bl.a "Fringe" och "Alias".

Serien kommer så klart att bli en rysare och för att dra handlingen lite kort så kommer den att kretsa kring en ensamstående mamma och hennes tre barn som bor i en hemsökt herrgård belägen i New England.
Då det gäller Joe Hill så faller alltså inte äpplet långt ifrån (päron) trädet.

Sedan så ser det även ut som att den forne ringbäraren Elijah Wood tänker sålla sig till TV-seriefacket. Hans komediserie "Wilfred" har köpts upp av FX och 13 avsnitt är redan beställda. Då man snackar komediserier, ja serier överhuvudtaget för den delen och FX så brukar det sannerligen bli bra kvalitét, tar bara "It's Always Sunny in Philadelphia" som ett exempel.
 
På tal om just komediserier, Julia Louis-Dreyfus, ni vet "Christine" från "Seinfeld" och serien "Christine" kommer snart att vara aktuell igen med en ny serie. Serien ska heta "Veep" och kommer att produceras för HBO."Veep" kommer att bli en slags politisk komedi där Dreyfus kommer att spela en amerikansk senator som plötsligt blir vice president. Något premiärdatum är ännu inte satt men om allt går som det ska så lär vi väl få se serien någon gång nästa höst.

Förra veckan så var det serien "Outlaw" och denna vecka så får ännu en advokatfirma bomma igen då ABC har beslutat att "The Whole Truth" har gjort sitt. ABC kommer dock att sända de kvarvarande avsnitten. Detta betyder alltså att av höstens tre nya advokatserier så är det bara "The Defenders" som har överlevt och detta var väl föga så förvånande egentligen. Därmed så har alltså Jim Belushi och Jerry O'Connell all anledning att fira!

En annan serie som lades ned, fast tidigt på säsongen och rekordsnabbt skulle man nog nästan kunna säga, var ju "Lone Star". Men nu verkar det som att sista ordet kring den serien ännu inte är sagt då skaparna ihärdigt försöker att sälja serien till någon annan kanal. Det är väl bara att hoppas på att någon ser potentialen så kanske vi får bevittna en pånyttfödelse till våren.
 
Det har varit mycket snack kring "The Walking Dead" nu men jag måste ändå få avsluta den här artikeln med att berätta hur den mottogs efter premiären i USA. Ja och det stavas kort och gott S-U-C-C-É! Regissören själv, Frank Darabont, har ju tidigare gått ut och sagt att en andra säsong kommer att bli av snart nog, vilket i sin tur fick tv-bolaget AMC att ta fram munkaveln. Men nu ska det nog mycket till ifall vi inte skulle få se en andra säsong, för närvarande så väntar jag i stort sett bara på beskedet så att det blir officiellt någon gång.

Till sist kan jag tipsa alla om ikväll får serien "Nikita" premiär på Kanal 5 klockan 21.55.

| 3 november 2010 17:39 |