Serie

Skribent

MovieZine

30 november 2016 | 17:15

Klart för (minst) två säsonger när ”Hamilton” blir tv-serie

Här möter vi Hamilton som ung och historien bakom varför han blev agent står i centrum.
Nu är det klart att C More och TV4 beställer två säsonger av en helt ny serie om en av Sveriges populäraste agenter – Carl Hamilton. Inspelningen börjar under 2017, skriver C More i ett pressmeddelande.

- Vi har letat länge efter en stark lokal produktion med internationell potential och med Hamilton känner vi verkligen att vi har hittat det vi letade efter. Hamilton är ett av de starkaste varumärkena i Norden med en huvudkaraktär som publiken älskar. Storyn i vår nya serie belyser också vad som händer just nu i vår omvärld, säger Josefine Tengblad, dramachef TV4 och C More.

I den nya serien, som utspelas i nutid med ökade spänningar mellan USA och Ryssland som bakgrund, ska vi få möta Carl Hamilton på hans första uppdrag i Europa.

Jan Guillous böcker har filmatiserats med Stellan Skarsgård, Peter Stormare och Mikael Persbrandt i huvudrollen. Snart är det dags för en ny ung skådespelare att ta sig an rollen som Sveriges mest kända agent.

MovieZine var först med att skriva om en ”Hamilton”-serie, redan i våras berättade vi om planerna som då låg i ett tidigt stadium.
| 30 november 2016 17:15 |