Serie

Skribent

MovieZine

3 februari 2021 | 09:50

Klart för en andra säsong av "Fartblinda" på C More

Dramathrillern "Fartblinda" med Julia Ragnarsson och Matias Varela i huvudrollerna får en andra säsong. Inspelningen drar igång i sommar med planerad premiär 2022.
– Äntligen får vi återse den granskande journalisten Bea på jakt efter sanningen! Vi är många som med spänning ser fram emot att följa hennes krångliga förhållande med finansmannen Peder. Julia Ragnarsson och Matias Varela spelar sina karaktärer med bravur och som de storartade skådespelare de är. "Fartblinda" innehåller allt man önskar av en riktigt bra serie: maktspel, pengar, passion och mörka hemligheter, säger producent Lisa Dahlberg i ett pressmeddelande.

Första säsongen baserades på Carolina Neuraths bok med samma namn och hade premiär hösten 2019 med fint mottagande hos både tittare och recensenter.

Serien tilldelades dessutom tre Kristallen-nomineringar: Bästa tv-drama, årets manliga skådespelare/Matias Varela samt årets kvinnliga skådespelerska/Julia Ragnarsson.
 
 
I andra säsongen av "Fartblinda" höjs insatserna. Bea Farkas har gjort succé med sin nyutgivna bok och åker till Malta för att utreda ett lånebolag på uppdrag av Dagbladet. Där möter hon Peder Rooth som suttit av sitt fängelsestraff och nu förser samma lånebolag med olagliga personuppgifter. Denna säsong baseras på Carolina Neuraths uppöljande bok ”Gränslösa”.

Huvudregissör för "Fartblinda" är Jens Jonsson, som vid sin sida har avsnittsregissör Johan Lundin. Säsong 2 får premiär på C More under 2022.
| 3 februari 2021 09:50 |