Film

Skribent

Robin Andersson

30 maj 2019 | 17:30

Klänningen mördar i skumma trailern till "In Fabric"

Den satt ju som en smäck i alla fall.
A24 är filmstudion känd för att förvandla skrämmande indiefilmer till ekonomiska kassasuccéer. Studion bakom "Hereditary" och Ari Asters kommande "Midsommar" har nu släppt en första trailer till psykedeliska "In Fabric". Indiewire beskriver filmen som "hypnotisk och underbar - en blandning mellan Lynch och Argento".
 
I filmen får vi följa Sheila, som kommer över en vacker, röd klänning. Efter att ha burit den ett tag börjar hon få konstiga märken på kroppen, och det visar sig att klänningen verkar ha mordiska intentioner.
 
 
I huvudrollen hittar vi Marianne Jean-Baptiste som blev Oscarsnominerad 1997 för "Secrets & Lies" och senare har gjort en hel del mindre roller i serier som "Sons of Anarchy" och "How to Get Away with Murder", men också i remaken av "Robocop". Nu får hon axla huvudrollen för en gångs skull, och kanske kan den här rollen bli hennes stora genombrott.
 
Peter Strickland ("The Duke of Burgundy") regisserar och i rollerna hittar vi bland andra Sidse Babett Knudsen ("Westworld") och Gwendoline Christie ("Star Wars: The Force Awakens", "Game of Thrones").
 
Filmen har visats på Göteborgs Filmfestival, men när den får officiell svensk premiär är fortfarande oklart. 
| 30 maj 2019 17:30 |