Skribent

Patrik Jonsson

10 augusti 2011 | 19:01

Kirstie Alley hoppar på "The Manzanis"

I veckans TV-rapporter berättar vi mer om snackisen "American Horror Story" och att ABC planerar gör TV-serie av "The Lincoln Lawyer".

Det har redan nu börjat att snackas vilt kring FX:s kommande storsatsning "American Horror Story" trots att den inte har premiär föräns den femte oktober. Serien som är Ryan Murphys senaste skapelse ryktas att innehålla allt från spöken, demoner, illusioner till brutalt sex, brutalt våld och massor av blod och spås att bli en väldigt kontroversiell och omtalad serie som förmodligen kommer att dela upp tittare i olika läger. Ryan Murphy själv säger att de har låtit sig inspireras av klassiker som "The Shining" "Rosemary's Baby", "The Entity" och "Don't Look Now".

Det här blir alltså något slags "True Blood" släng dig i väggen, minus vampyrer och varulvar för här är det istället psykologisk skräck och klassiska spöken & demoner som gäller, ja som de i sin tur har tagit till den yttersta gränsen.

De som har tagit del av förhandsvisningen av det 90 minuter långa pilotavsnittet säger också att den absolut är over the top och enligt vissa är den helt fruktansvärd, medans andra kallar den för mycket underhållande och skrämmande och hyllar den kraftigt. En sak var de dock alla rörande överrens om; det finns inget liknande på TV. Frågan som de flesta ställde sig var dock ifall allt detta verkligen kommer att hålla i en hel säsong, för hur många väljer egentligen att stanna kvar i ett hus som är fullt av S&M-spöken (ja ni läste rätt), demoner och psykiska illusioner? Nåväl, det återstår väl att se hur Murphy tillsammans med kollegan Chrisopher Baffa har valt att gå vidare längre in i säsongen. Ni som vill läsa lite mer om serien, se dess något bisarra lilla teaser och kika på några bilder kan kolla här.

I huvudrollerna så kommer vi alltså att få se Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga och Frances Conroy. Personligen så måste jag säga att även jag bara blir mer och mer intresserad av den här serien!

Samtidigt som den f.d. "Cheers!"-stjärnan Ted Danson hoppar på "C.S.I." så gör en annan gammal "Cheers!"-stjärna sig redo för TV-världen igen, nämligen Kirstie Alley. Alley är aktuell för en ny sitcom som just nu går under titeln "The Manzanis" och ska ha ungefär samma stuk som den gamla komediserien "Roseanne". ABC ligger bakom serien som lär se dagens ljus någon gång under nästa år.

Ja och just som "C.S.I." fått påfyllning så blir det även dags att ta farväl av en av seriens större karaktärer, nämligen Marg Helgenberger´s Cathrine Willows. Helgenberger har länge sagt att hon funderat på att sluta och nu är det alltså ett faktum, höstens säsong blir den sista som hon kommer att medverka i. Visst känns det väl lite tråkigt, men hon gav ändå serien 11 år så man ska väl inte klaga.

ABC har planer på att göra en TV-serie baserad på boken och den ganska så färska filmen "The Lincoln Lawyer". Filmen hade mannen med det lätt stavade efternamnet McConaughey i huvudrollen, frågan är väl vem som ska få ta över stafettpinnen i TV-serien? Inga preliminära releasedatum är dock satta så det där hinner de nog grubbla på ett tag framöver.

Doug Ellin, skaparen av "Entourage", har ett nytt projekt på gång kallat "40" och ska kretsa kring ett gäng killar som alla är i 40-års åldern. Inte så väldigt långt ifrån "Entourage" då med andra ord. Även denna serie ska ha HBO i ryggen och skådespelare som Edward Burns och Michael Rapaport är klara för roller.

FX:s komediserier går bra, gamla som nya och därför så har kanalen nu beslutat att förnya "Louie", "It´s Always Sunny in Philadelphia" och det senaste mörka komedialstret "Wilfred". "It´s Always Sunny in Philadelphia" drog dock det längsta strået då serien inte endast får en utan TVÅ nya säsonger (exklusive den sjunde säsongen som börjar att sändas nu i höst). Med andra ord så kommer serien minst att finnas kvar till den nionde säsongen. Jippie säger jag!

Som om det inte har varit nog med diffusa serier från NBC den senaste tiden ("The Cape", "Wonder Woman", "The Event") och som att det inte lär bli nog med filmatiseringar av Frankenstein här framöver, så har NBC planer på att göra en "modern" serieversion av just Frankestein. Jag är måttligt intresserad, det här låter inte något vidare.

Nyheter i korthet;

ABC har slutligen beslutat att lägga ned "Desperate Housewives", seriens åttonde säsong blir därmed den sista.

TNT har däremot gett nytt förtroende till en av deras serier, nämligen "Rizzoli & Isles". Det verkar nästan som att alla deras serier får förnyat förtroende, förutom "Men of a Certain Age" som jag hoppades allra mest på.

"Hawaii Five-0" fyller på sin rollista ytterligare med skådespelerskan Patty Duke som numer nästan kan kallas för en legend i TV-sammanhang då hon har varit aktiv i branschen ända sedan i mitten av 50-talet. Duke medverkade faktiskt också i originalserien "Hawaii Five-O" från 70-talet.

"Castle" kommer att få ett "Ghostbusters"-influerat avsnitt lagom till Halloween där ingen mindre än Dan Akroyd kommer att göra en gästroll.

Först så gav SyFy "Eureka" en sjätte säsong bestående av 6 avsnitt, men nu har de ändrat sig och bestämt sig för att lägga ned serien. Den femte säsongen som kommer att sändas 2012 kommer därmed att bli den sista.

Förra veckan så blev det klart att Mark Hamill och Carrie-Anne Moss kommer att ansluta till den kommande säsongen av "Chuck" och nu kan vi även lägga till Jeff Fahey.

Showtime har släppt ytterligare en trailer till den kommande thrillerserien "Homeland" och HBO ytterligare en ny till "Boardwalk Empire" och jag tänkte att just dessa skulle få ta och runda av det hela för denna vecka; "Homeland"
"Boardwalk Empire"

Så där ja, ifall inte någon björn eller en svärm av jordgetingar har tagit mig ute i bärskogen så hörs vi igen nästa vecka!

| 10 augusti 2011 19:01 |