Skribent

Patrik Jonsson

2 februari 2012 | 19:30

Kevin Williamson skriver seriemördar-serie

I veckans TV-rapporter berättar vi att Robert De Niros serie byter namn för en tredje gång och att Kvinnofängelse-serie dyker upp i TV-rutan igen.

Ingen mindre än Kevin Bacon har fått huvudrollen i Fox kommande seriemördardrama som är skapat av Kevin Williamson, mannen bakom "Scream"-filmerna och "Dawsons Creek". Serien ska alltså handla om en riktigt hänsynslös och beräknande seriemördare som använder sig av högteknologi och därmed skapar sig en slags kult bestående av just seriemördare. Bacon ska spela FBI-agenten som hamnar mitt i katt och råtta-leken. Projektet saknar ännu en titel, men 15 avsnitt är i alla fall beställda.

Någon där ute som har funderat på vad det blev av med den Robert De Niro-producerade serien "The 2-2", tidigare kallad "Rookies"? Nu kan jag i alla fall tala om för er att CBS har beslutat att börja sända serien den 15:e april och det var då verkligen på tiden, i alla fall jag har då varit lite smått oroad. Men för att ni väl i april inte ska behöva leta er blodiga i tablåerna efter serien utan resultat, så kan jag redan nu säga att den har bytt namn igen!!! Japp! "Rookies" som blev "The 2-2" heter nu "NYC 22". Ifall de ändrar titeln igen innan april, bevare mig väl, så lovar jag att hojta till och måtte nu denna bli bättre än CBS:s tillrättalagda besvikelse "Blue Bloods"!

CBS beställde dessutom pilotavsnitt av tre dramaserier under den förra veckan och det handlar om det ännu obetitlade dramat som ska kretsa kring sheriffen Ralph Lamb där James Mangold ska regissera och Nicholas Pileggi ("Goodfellas") har skrivit manus. Sedan så är det "Applebaum" som baseras på Ayelet Waldmans bokserie "Momma Track Mysteries" som ska fokusera på en f.d. åklagare som sadlar om och blir detektiv, Chris Columbus är satt att regissera. Slutligen så är det hackerdramat "Quean" som ska handla om en kaxig och självständig kvinnlig hacker som slår följe med polisen i Oakland för att lösa brott...någon på CBS har ju uppenbarligen läst alldeles för mycket Stieg Larsson, löjligt är väl bara förnamnet.

CBS har även beställt en komediserie vid namn "Boomtown" som är skapad av Louis C.K. och Spike Feresten. C.K. och Feresten skrev dock denna komediserie redan 1999, alltså för hela tretton år sedan, men fick då kalla handen. CBS har alltså nu bestämt sig för att ge serien en andra chans, den ska dock uppdateras något och finpoleras. Inte varje dag sådant här händer.

NBC tänker skaka galler då de har gett grönt ljus för ett pilotavsnitt av dramaserien "Bad Girls" som ska utspela sig på ett kvinnofängelse. Serien är en adaption av den engelska serien med samma namn och John Wells ("ER") ska producera. Adaptioner och komediserier verkar ligga NBC varmt om hjärtat, men att detta skulle vara en strategi som tar dem upp ur den grop de grävt är mycket tveksamt.

ABC ger sig däremot på en bok vad det gäller deras nästa projekt. "Scruples" heter serien och är baserad på Judith Krantzs roman från 1978 där man fick följa en kvinna som gick ned i vikt, gifte sig rikt och öppnade en klädbutik i Beverly Hills. Få se...fick jag med hela meningen där innan jag somnade? Jamen se där, det fick jag, kan väl tillägga att Natalie Portman ska producera.

Men ABC har fler serier på gång, hela fyra stycken, så jag drar dem lite kortfattat här; "Devious Maids" ska fokusera på en kvartett städerskor i Beverly Hills. Marc Cherry, skaparen av "Desperate Housewives" ligger bakom denna. "Zero Hour" ska kretsa kring en redaktör för en tidning riktad till skeptiker som snubblar på en större konspiration, no shit? "Gotham" ska utspela sig i en magisk värld som existerar någonstans djupt inne i New York. Micheal Green, producenten för "Heroes", ligger bakom projektet. Slutligen så har vi "Penoza" som ska handla om en kvinna vars kriminella man blir mördad så att hon i sin tur tvingas att ta över hans "affärer".

Tim Krings nya serie "Touch" som hade smygpremiär förra onsdagen på Fox lockade hela 11,9 miljoner tittare och hade en rating på 3,9. Detta var så klart en mycket bra start (säsongens näst bästa debut för en dramaserie). Även Fox´s "Alcatraz" hade ett par veckor tidigare en rätt så hyfsat stark start så ni där ute som hoppas på en fortsättning på "Terra Nova" bör känna er oroliga nu. Dessa två seriers starka debuter och goda ratingsiffror lär göra det enklare för Fox att bestämma ifall de tänker ge "Terra Nova" en andra säsong eller inte då den serien minst sagt hade vacklande tittarsiffror och en ideligen sjunkande rating. Detta innebär väl dessvärre även att "Fringe" hänger rätt så löst.

Nyheter i korthet:

Michael Cuesta, som även regisserade och producerade pilotavsnittet av "Homeland", är satt att regissera Sherlock Holmes-dramat "Elementary".

Shawnee Smith har fått den kvinnliga huvudrollen i FX´s "Anger Management" där hon ska spela mot Charlie Sheen. FX har även avslöjat att den första säsongen ska bestå av 10 avsnitt med start nu i sommar.

U.S.A. Network har gett grönt ljus till miniserien "Political Animals" som är skapad av Greg Berlanti ("Dirty Sexy Money").

Susan Sarandon har fått en roll i "The Big C" och enligt källor så kommer hon att medverka i flera avsnitt och Shirley MacLaine har hoppat på "Downtown Abbey".

Hela originalcasten i "Arrested Development" kommer att återkomma i fortsättningen av serien som har premiär någon gång nästa år.

Barbara Hershey kommer att medverka i "Once Upon A Time" och detta i fler än bara ett avsnitt och Kate Mara har fått en roll i Netflix kommande "House of Cards".

HBO har gett "Luck" en andra säsong och detta efter att endast ett avsnitt har sänts, ja precis som de gjorde med "Boardwalk Empire" och "Game of Thrones". Det går med andra ord riktigt bra för HBO:s dramaserier just nu.

Även Showtime har slagit på den stora förnyelsetrumman och gett nya säsonger till hela tre serier; "Californication", "House of Lies" och fantastiska "Shameless".

Det ser ut som att John Stamos kommer att få en roll i Fox´s kommande komediserie "Little Brother" som kommer från Mike Royce, skaparen av "Men of a Certain Age.

ABC har gett tummen upp till "American Judy", en komediserie med bl.a Judy Greer.

CBS har beställt ett pilotavsnitt av en komediserie kallad "Super Fun Day" med Rebel Wilson ("Bridesmaids") i huvudrollen och Fox har gett grönt ljus till "Prodigy Bully" som baseras på en kortfilm.

Med drygt nio veckor kvar till premiären av den andra säsongen av "Game of Thrones" (den första april) så har HBO nu släppt ännu en trailer och den får också sätta punkt för denna vecka. Ni får ha en härlig februarivecka så länge så hörs vi snart igen!

| 2 februari 2012 19:30 |