Film

Skribent

Viktor Eriksson

14 maj 2024 | 18:30

Kevin Costner om Yellowstone-bråken: "Det är en skitsnackshistoria"

Skådespelaren säger sig berätta sanningen om hur saker och ting verkligen gick till.
Det är sedan tidigare känt att inspelningen av den femte och sista säsongen av “Yellowstone” blivit något av en röra. Tidigare uppgifter har pekat på att det beror på att Kevin Costner, som spelar huvudrollen som John Dutton i westernserien, istället har prioriterat sin egen westernfilm “Horizon: An American Saga”.
 
Den femte säsongen och sista säsongen “Yellowstone” har delats upp i två halvor, där den första hade premiär i november 2022 och den andra är tänkt att ha premiär i november 2024, vilket ser ut att bli utan Kevin Costner. Just nu befinner sig skådespelaren och regissören på filmfestivalen i Cannes för att marknadsföra “Horizon: An American Saga” och i en ny intervju med Deadline har han till sist givit sin syn på dramat.
 
– Ja, det har ju inte känts så bra det senaste året med tanke på hur de har pratat om det. Det var inte sanningsenligt. Så nu kommer jag berätta lite vad den verkliga sanningen var. Jag skrev på kontrakt för säsong fem, sex och sju. I februari, efter två eller tre månaders förhandling, skrev de ett annat kontrakt. De ville göra om det, och istället för säsong sex och sju, så blev det 5A och 5B, och så kanske skulle vi göra säsong sex också. De kunde de inte göra. “Horizon” var placerad i mitten, medan “Yellowstone” hade förstaplatsen för mig. Jag petade in “Horizon” i luckorna. De fortsatte bara att flytta på sina luckor.
 
Att produktionen av "Yellowstone" fick stänga ner säger Kevin Costner berodde på att det i slutändan inte fanns några manus de kunde använda.
 
– De hade inte manusen. Och de skrev tre andra serier samtidigt. Det pratar de aldrig om. Allt de gjorde var att komma ihåg att vi skulle släppa serien i juni, sen flyttades det till oktober. De täckte upp genom att ändra sitt släppschema. Den perioden var ungefär 14 månader lång. Jag sa, "Jag kan inte gå igenom det där igen, att ni stänger ner i över ett år och jag har inte något att göra." Allt jag gjorde var att skydda mig själv, men jag placerade mig inte före “Yellowstone”. Jag fyllde bara tomrummen.
 
Kevin Costner säger samtidigt att han kan tänka sig att komma tillbaka till “Yellowstone” i framtiden.
 
– Jag är väldigt öppen gällande att komma tillbaka. Om de har så många andra projekt på gång så kanske det här kommer tillbaka och det blir två riktigt coola säsonger. Eller att få avsluta det om manuset är bra och jag är nöjd med det. Jag är öppen för det. Men jag tog stryk över att de inte försvarade mig och tillät galna historier att spridas. Jag är inte nöjd med det. Men om manuset är bra kommer jag också vara där. De hade förstaplatsen. Jag gjorde inte “Horizon” för att jag var trött på att göra “Yellowstone”. Det är en skitsnackshistoria. Jag gjorde inte “Horizon” för att tävla med “Yellowstone”. Det här är något jag haft länge.
 
Han summerar det hela.  
 
– Det är så enkelt: Paramount och 101 Studios skötte detta dåligt. De hade mig för säsong fem, sex och sju. Jag gick med på det. Och sen började de gradvis ändra sin struktur.
| 14 maj 2024 18:30 |