Film

Skribent

Josefine Krischausky

4 januari 2022 | 15:45

Keanu Reeves donerade "Matrix"-lönen till cancerforskning

Över 30 miljoner dollar ur Hollywoodstjärnans arvode gick till det viktiga ändamålet.
Keanu Reeves är långt ifrån snål när det kommer till att dela med sig av lönecheckarna från sina storfilmer. Enligt en ny rapport från Lad Bible valde Hollywoodstjärnan att skänka en stor del av sitt arvode från den första "Matrix"-filmen till leukemiforskning.
 
Reeves betalades till en början 10 miljoner dollar för "Matrix", för att sedan tjäna in ytterligare 35 miljoner, när sci-fi-filmen nådde framgång på biograferna. Av detta donerades runt 70 procent, det vill säga hela 31,5 miljoner dollar, till ändamålet. 
 
Skådespelaren har sedan tidigare en personlig koppling till saken, som en av anledningarna bakom den fina gesten. I början av 90-talet insjuknade hans egen syster i leukemi, och slogs mot sjukdomen i tio år innan hon till slut vann kampen. Sedan dess har Reeves engagerat sig på flera sätt, bland annat genom att starta en egen välgörenhetsfond.
 
 
Reeves är för närvarande aktuell på biodukarna med "The Matrix Resurrections", och kommer i framtiden även återvända till en annan av sina stora filmroller, när "John Wick: Chapter 4" får premiär i mars 2023. 
 
Därutöver sägs skådespelaren vara på väg att landa sin första roll i en amerikansk serie. Enligt Deadline kan Reeves komma att spela i tv-adaptionen av boken "The Devil in the White City", med inga mindre än Martin Scorsese och Leonardo DiCaprio bland producenterna. 
| 4 januari 2022 15:45 |