Skribent

Daniel Feldt

8 maj 2009 | 13:48

Keanu Reeves aktuell som Dr. Jekyll

Den klassiska romanen om Dr. Jekyll och Mr. Hyde är på gång att filmatiseras igen, denna gång med Keanu Reeves och möjligtvis den danska "Pusher"-regissören.

Filmbolaget Universal ska återberätta en av världens mest klassiska romaner - "Det sällsamma fallet med Dr. Jekyll och Mr. Hyde", denna gång med Keanu Reeves.

Den danska regissören Nicolas Winding Refn för diskussioner med filmbolaget om att regissera projektet som har arbetsnamnet "Jekyll". Winding Refn har tidigare gjort de populära "Pusher"-filmerna.

Romanen av Robert Louis Stevenson, för de som inte riktigt har koll på handlingen, handlar om den trevlige och skötsamme Dr. Henry Jekyll som bodde i England under 1800-talet. Dr. Jekylls vänner blir förvånade när denna respektabla doktor börjar umgås med en konstig, ful, liten man som gjort sig skyldig till att ha slagit ner ett barn på gatan. Inte nog med att de båda är vänner, Jekyll har dessutom testamenterat allt i sin ägo till denne märklige Mr. Edward Hyde. Det visar sig att Mr. Hyde är Dr. Jekyll själv efter att han intagit ett egenhändigt uppfunnet elixir, som tycks släppa fram hans mest primitiva och brutala sidor.

| 8 maj 2009 13:48 |