Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

6 juli 2015 | 10:30

Katniss på krigsstigen

Sista delen i "Hunger Games"-sagan kommer till Comic-Con på torsdag.
Var det verkligen nödvändigt att dela upp sista boken i två filmer? Nej, såklart inte. Trots det, och trots att jag inte sett "Hunger Games: Mockingjay - Part 1" ännu, är jag ändå av någon mystisk anledning sugen på den sista och avslutande delen: "Part 2". 

Handlingen i filmen går i korthet ut på att de glada lirarna från distrikt 13 ger sig ut på ett uppdrag med målet att eliminera President Snow (Donald Sutherland) och därmed göra slut på kriget som härjar i Panem. Lionsgate har idag släppt en ny bild från filmen, och både Katniss (Jennifer Lawrence) och Gale (Liam Hemsworth) gör sitt bästa för att se ut som lönnmördande ungdomar. Eller något. Osäker på vem mitten-snubben är, men han ser i alla fall också lönnmördande ut. Möjligtvis är de bara på väg till ett parti paintball, men vem vet i nuläget.

Här är bilden:Den officiella synopsisen för filmen lyder som följer:

- Med landet Panem i fullskaligt krig konfronterar Katniss President Snow i en slutgiltig uppgörelse. Med hjälp av hennes närmaste vänner; Gale, Finnick och Peeta, ger sig Katniss iväg på ett uppdrag från distrikt 13 där de riskerar livet i för att iscensätta ett mordsförsök på President Snow, som blivit alltmer besatt av att krossa henne. De dödliga fällorna, fienderna och moraliska valen som väntar Katniss kommer utmana henne mer än någon arena någonsin gjort tidigare. 

Filmen går upp på bio den 18:e november år 2015, och förutom Lawrence, Hemsworth och Sutherland är rollistan sprängfylld av kvalitetsnamn som Philip Seymour Hoffman, Woody Harrelson och Elizabeth Banks med flera.
| 6 juli 2015 10:30 |