Skribent

Patrik Jonsson

24 november 2010 | 19:53

Karl Urban kan bli nästa Batman

Veckans rapporter från TV-världen av Patrik Jonsson handlar denna gång om nedläggning av "Medium" och ett rykte om en "Batman"-serie med Karl Urban som den bemantlade hjälten.

Någon som har längtat efter en övernaturlig snutserie? Ja då kan nog längtan snart vara över för Gore Verbinski ("Pirates of the Caribbean") håller just nu på att arbetar med serie som ska behandla ämnet så att säga. Serien går under namnet "Magical Law" och är ett samarbete med Fox och ska utspela sig i en tid där människor och övernaturliga varelser lever tillsammans och där ska vi få följa ett polisväsende som strävar med att bekämpa brott som är utförda av de avvikande varelserna. Något premiärdatum är ännu inte satt, men jag skulle tippa på att serien kommer ut till sändning någon gång nästa höst.

2009 så tänkte NBC lägga ned serien "Medium" men den räddades då i sista minuten av CBS då de istället tog över sändningarna. Men nu ser det dessvärre ut som att serien har gjort sitt då den pågående säsongen har blivit nedkortad från 22 avsnitt till endast 13. Patricia Arquette som spelar Allison Dubois medger också att serien inte kommer att komma tillbaka men tillägger att manusförfattarna har riktigt bra idéer inför avslutningen. Skönt att serien får ett riktigt slut i alla fall, men jag personligen kommer faktiskt att sakna den.

En annan serie som inte kommer att komma tillbaka är TNT:s "Dark Blue" med Dylan McDermott och det var knappast några överraskande nyheter, att den ens fick två säsonger borde ses som en bragd. Sedan verkar det som att den sjunde säsongen av "Weeds" blir den sista, skaparna vill sluta "på topp" säger dem och det råder det väl delade meningar om då serien tappat tittare i raskt takt under de senaste säsongerna.

På tal om TNT så kommer Rachael Leigh Cook att spela en av huvudrollerna i deras kommande serie "Perception". Där ska hon spela mot Eric McCormack ("Will & Grace") som i sin tur spelar en neuropsykiatriker som hjälper FBI att lösa krångliga fall. Cook kommer så klart att spela en FBI-agent.

Allas vår Frasier, ja alltså Kelsey Grammer, ska få ytterligare en chans i TV-rutan. Efter den mindre lyckade "Back to You" och den faktiskt totalt urusla "Hank" så ska han ge sig i kast med serien "Boss". Men det blir inte komiken som kommer att få stå i fokus i denna serie, utan det blir en serie mer åt det dramatiska hållet. Grammer ska spela en borgmästare i Chicago som lider av en kronisk sjukdom som han i sin tur väljer att mörka. Det är ingen mindre än Gus Van Sant som producerar serien tillsammans med Grammer själv, Van Sant ska också regissera pilotavsnittet. Serien ska sändas på Starz, något premiärdatum är dock ännu inte satt.
 
Carlton Cuse, producent till bl.a serierna "Lost" och "Nash Bridges" är igång med ett nytt projekt. Serien han arbetar med är ett drama som ska utspela sig i Virginia under det amerikanska inbördeskriget. Serien, vars namn ännu inte är känt, ska sändas på ABC och då vi ändå snackar om just "Lost" så kan jag nämna att Jorge Garcia, ni vet Hurley, kommer att finnas med i rollistan i JJ Abrams kommande serie "Alcatraz" som jag har skrivit om här tidigare. Där ska han spela Doktor Diego Soto en hippieaktig karaktär som är expert på just Alcatraz. Serien ska ha en del sci-fi element, inte helt oväntat då det gäller Abrams.

Vidare så kan jag berätta att TV4 hittills har köpt in serierna"Blue Bloods", "Hawaii Five-0","The Defenders" och "Raising Hope". Vilka av 4:ans kanaler som kommer att sända respektive serie och vilka premiärdatum det kommer att bli var dock för tidigt att säga, men vi får väl hoppas på att de kommer redan nu till vårsäsongen, jag återkommer så klart mer om detta längre fram.
 
Vi kan väl avsluta det hela med ett rykte som farit runt den senaste tiden i TV-världen och det är att det eventuellt ska göras en tv-serie av Batman efter att den tredje och sista filmen "The Dark Knight Rises" har haft sin premiär. Skådespelaren Karl Urban ska ha nämnts som potentiell fladdermus. Det är Warner Bros som ska vara intresserad av att fortsätta denna framgångssaga, tro fan det! Men detta är som sagt endast ett rykte.

| 24 november 2010 19:53 |