Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

5 februari 2017 | 15:30

Kannibalfilmen "Raw" ställde till stor kalabalik under Göteborgs filmfestival

"Samtidigt hör jag en kollega ropa att två stycken ligger på toaletten och spyr."
Vi rapporterade för några månader sedan om att skräckfilmen "Raw", där en vegetarian får smak för människokött, fått en spektakulär premiär i Toronto, då bland annat en ambulans fick kallas till biografen på grund av människor som svimmat.

Nu har turen kommit till Sverige att få kolla in Julia Ducournaus skräckfilm, och att döma av vad som försiggick under en visning på Göteborgs filmfestival i fredags lär filmen fortsatt inte vara något för alla. Det blev nämligen kaos.

Göteborgsposten rapporterar att flertalet människor kräktes, och ytterligare en drös lämnade biografen. Peter Steen, volontär på filmfestivalen samt medarbetare på Bio Rio, säger:

- Det var en rad incidenter under kvällen som började med att jag hörde hur folk skrek att en man hade svimmat. En tjej vinglade ut ur salongen, så jag hjälpte henne ned för trappan. Samtidigt hör jag en kollega ropa att två stycken ligger på toaletten och spyr. 

Visningen av filmen stoppades, och ett 30-tal personer lämnade då salongen. Därefter återupptogs kaoset för de få kvarvarande som lyckades hålla sig lugna.

- Massor av människor lämnade salongen när vi visade "Faust" för ett par år sedan, men det här var det värsta jag varit med om under mina sju år som volontär på festivalen. Det finns scener som är väldigt effektsökande och realistiska, så har man inte sett sådana här blodiga skräckfilmer innan så kanske det är chockerande. Men det finns ju filmer som varit värre.

Här nedan är trailern. Se på egen risk!

| 5 februari 2017 15:30 |