Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 mars 2014 | 17:01

Kändishemmen som du kan hyra på semestern

Åk iväg i Bella och Edwards fotspår eller bada i Bing Crosbys pool.

Ett hem med Hollywoodglans är inte längre förunnat de rika och berömda. Sajten Airbnb, som erbjuder privata hus och lägenheter för uthyrning som ett alternativ till hotell, har gjort det enklare att hitta husen som tillhört en kändis eller lånats ut till filminspelningar. Du behöver bara en aning tjockare semesterkassa för att kunna spendera några nätter i exempelvis Charlie Chaplins sovrum. 

- Att träffa celebriteter är coolt, men det är betydligt mer intressant att leva som en, säger marknadschefen Amy Curtis-McIntyre.

Här är några av objekten som finns att hyra:

Bada hos Bing Crosby i Palm Springs

Den här gamla kåken i Palm Springs tillhörde en gång i tiden Bing Crosby, som med jämna mellanrum flydde från Hollywood för att njuta av utsikten och den uppvärmda poolen. Fyra sovrum blir dina för 675 dollar natten.

Charlie Chaplins hem i Topanga

Här har både Charlie Chaplin och Mickey Rooney haft sitt hem. Två sovrum i Topanga Canyon, med bara femton minuter till Malibu och Santa Monicas stränder. Vintagecharm möter moderna uppgraderingar som bioduk med projektor. 195 dollar natten.

Twilight-romantik på nära håll

På den brasilianska kusten mellan Rio och Sao Paulo hittas huset som Twilight-fans borde känna igen från "Breaking Dawn". Här tillbringade vampyren Edward smekmånad med sin Bella. Prislappen ligger på 3000 dollar natten, så dra gärna med ett gäng - upp till 14 personer får plats i de sex sovrummen.

Källa: Condé Nast Traveler
| 11 mars 2014 17:01 |