Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 mars 2019 | 10:30

Kan Transformers bli förälskade?

Det får vi kanske veta i nästa uppföljare.
"Do androids dream of electric sheep?" frågade sig sci-fi-författaren Philip K. Dick. Genom genrens historia har många författare och filmskapare föreställt sig robotar med mänskliga känslor. Nästa logiska (?) steg i den tekniska utvecklingen kan bli Autobots med fjärilar i magen.

"Transformers"-producenterna planerar en ny uppföljare i filmserien som slutade med Michael Bays "The Last Knight" år 2017. Och denna gång kan det bli aktuellt med en kärlekshistoria. Producenten Lorenzo di Bonaventura berättar för Collider att det är något han skulle vilja se:

- Jag tror att vi så småningom gör en kärlekshistoria mellan två Transformers. Hur skulle en kärlekshistoria se ut? Definitivt inte sex, kanske inte ens kyssar, men idén att de skulle kunna få en emotionell crush har aldrig riktigt utforskats.
 
 
Den senaste filmen i Hasbros stora franchise var "Bumblebee", en något lugnare och mer karaktärsdriven spinoff som gick hem hos kritikerna. Även om en del Bay-fans saknade actionbitarna fick vi istället upptäcka att robotar både kan ha och väcka känslor. Något som filmskaparna lovar mer av:

- Det är en riktning vi vill gå mot, att ge den mänskliga begär, det är något vi inte har sett mycket av. Vi kommer definitivt fortsätta med vild action men testar också något nytt. Det är en av många lärdomar från "Bumblebee", säger producenten.
| 20 mars 2019 10:30 |