QUIZ

Skribent

Jonathan Enochsson

20 mars 2021 | 15:00

Sant eller falskt? Testa dina kunskaper i vårt Marvel-quiz!

Visst, du har sett alla MCU-filmer och beskriver dig själv som en riktig superhjälte-aficionado. Men vet du vilka av dessa obskyra detaljer som stämmer?
Alla stora kreationer har berättelser kring sig. Knasiga detaljer som berättats av skådespelare och regissörer under intervjuer, eller som läckt ut från inspelningar.
 
Visste du till exempel att språket man hör Wakanda-borna prata i "Black Panther" är Xhosa, ett högst verkligt språk som bland annat pratas i Sydafrika? Eller att Vin Diesel inte bara gör rösten till Groot i "Guardians of the Galaxy" filmerna, utan även gör den gulliga, smurflika rösten till lilla "Baby Groot"? Du förväntade dig säkert att en skicklig ljudmixare varit inblandad i att förställa Diesels djupa röst, men sanningen är att skådespelaren spenderat barndomen med att immitera huvudpersonerna från de tecknade serier han såg.
 
 
MCU är fyllt av små detaljer som dessa, men hur många av dem känner du till? Kan du skilja på det som är sant och falskt? Testa och se vad du kan!
 
 
 
Blev du sugen på att återse några av Marvels filmäventyr? Hela MCU inklusive de nya tv-serierna "WandaVision" och "The Falcon and the Winter Soldier" hittas på streamingtjänsten Disney+. Ett abonnemang kostar 89 kr i månaden. Läs mer på disneyplus.com...
 
Hur många rätt fick du? Kommentera nedan.
| 20 mars 2021 15:00 |