Film

Skribent

Josefine Krischausky

12 december 2022 | 20:00

Kalle Kanin är tillbaka i ny kortfilm från Disney

En av Walt Disneys allra första karaktärer, som har varit frånvarande från studions filmproduktioner i snart ett sekel, har nu återvänt.
Den tecknade figuren Kalle Kanin har hittat hem igen. I en ny kortfilm ser vi karaktären, även känd som Oswald the Lucky Rabbit, dyka upp i en filmproduktion från Disney för första gången på nästan 95 år.
 
Kalle Kanin skapades av Walt Disney 1927, och introducerades först i kortfilmen "Trolley Troubles". Under drygt ett års tid hann karaktären synas i ett antal fler tecknade produktioner, innan man förlorade rättigheterna till Universal. Efter detta skapade Disney en ny karaktär som fick ersätta kaninens plats i rampljuset, nämligen Musse Pigg.
 
Disney lyckades få tillbaka Kalle Kanin 2006, och sedan dess har han kunnat ses i tv-spel som "Epic Mickey", samt på nöjesparker och merch. I den nya kortfilmen, som enligt regissören Eric Goldberg ("Pocahontas") är en hyllning till den första generationen av Disneys konstnärer och animatörer, återvänder dock karaktären till den medieform där han hör hemma. 
 
– Vi ville låta Kalle komma tillbaka, och i kortfilmen återvänder han bokstavligen till sitt ursprungliga hem, filmduken, kommenterar Goldberg
 
Se kortfilmen här: 
 
| 12 december 2022 20:00 |