Skribent

Alexander Dunerfors

2 maj 2013 | 19:01

Juryn klar för Peace & Love Film Festival

Maria Blom, Martin Hunter och Maja Milos sitter i juryn på sommarens festival.

Maja Milos, serbisk regissör ch förra årets vinnare i kategorin Bästa Debutfilm med "Klipp". Maria Blom, manusförfattare och regissör bakom bl.a. "Masjävlar" och "Nina Frisk". Martin Hunter, klipparen som bland annat jobbat med Stanley Kubrick och nu bor i Dalarna.

Det är tre mycket kompetenta representanter för filmindustrin som kommer att se och bedöma 2013 års åtta premierande långfilmer i tävlingssektionen, skriver Peace & Love Film Festival i ett pressmeddelande. Trions uppgift blir att utse vinnare i flera kategorier däribland bästa film, bästa skådespelare, bästa debutfilm och juryns pris.

Martin Hunter medverkade redan på förra årets festival med en uppskattad "running commentary" till Stanley Kubricks "Full Metal Jacket", med vilken han jobbade med tre och ett halvt år på 80-talet.

- Mitt intryck av förra årets festival var att det var en liten och intim festival med tydlig potential att växa. Att ha en internationell festival i Dalarna är bra för det lokala kulturlivet. Jag ser fram emot att tillbringa mer tid på festivalen och ha tid att se och smälta alla filmer. 

Årets festival pågår mellan 23-27 juni och årets tävlingsfilmer kommer att presenteras inom kort. För biljetter, håll utkik på den officiella sajten www.peaceandlovefilm.se.

| 2 maj 2013 19:01 |