Film

Skribent

Andreas Samuelson

8 juni 2022 | 14:00

Julia Garner kan bli Madonna på film

Emmybelönade skådespelaren har erbjudits huvudrollen i den kommande biopicen som ska regisseras av popikonen själv.
Ett dussintal namn som Florence Pugh, “Euphoria”-stjärnan Alexa Demie, Odessa Young samt artisterna Bebe Rexha och Sky Ferreira har alla ryktats varit aktuella för rollen som popdrottningen Madonna i en kommande biopic.
 
Men nu ser det ut som om birollsfavoriten Garner, känd från TV-serier som ”Ozark”, ”The Americans” och ”Maniac”, är den populäraste kandidaten. Variety rapporterar att hennes team ska överväga och förväntas acceptera erbjudandet. Och med tanke på hur Madonna såg ut som ung så är det ju inte ett helt galet val:
 
Large e417d94be880f4f409d7afcca2bc7b06 bild1
 
Med tanke på huvudpersonen så är det en av de mest emotsedda filmerna om en popstjärna på länge. Universals film, som ska följa stjärnan som ung, är åtminstone budgetmässigt i goda händer på producenten Amy Pascal som gjort bland annat de senaste ”Spider-Man”-filmerna, ”Venom” 1 och 2, samt ”Unga kvinnor”.
 
Att Madonna själv ska regissera är kanske något av en röd flagga - inte bara för risken att berätta sin egen historia men även för att hennes tidigare försök som regissör, ”Filth and Wisdom” och ”W.E.”, fick som bäst svala mottaganden.
 
Men om Garner tar sig an rollen kan det innebära ett ordentligt, välförtjänt genombrott på vita duken. Hon har tidigare medverkat i flertal indie-rullar och haft biroller i kommersiella titlar som ”Sin City: A Dame to Kill For” men rollen som Madonna skulle innebära första huvudrollen i en stor studiofilm.
| 8 juni 2022 14:00 |