Film

Skribent

MovieZine

22 december 2020 | 15:00

Jude Law förklarar misstaget i "The Holiday"

Har du också lagt märke till något udda med hans hudfärg...?
Romantiska komedin "The Holiday" har sedan sin premiär år 2006 blivit något av en modern julklassiker. En film som många gärna återser vid den här tiden på året.

Ändå finns det detaljer som lär förvåna inbitna fans. Har du exempelvis någonsin lagt märke till att Jude Laws hudnyans skiftar från scen till scen? I ena stunden är charmören Graham en blek britt, i andra stunden har han skaffat sig en fräsch semesterbränna på nolltid. Och så tillbaka igen.

Jude Law berättade i en intervju tidigare i år hur det här klaff-felet överhuvudtaget blev möjligt. En lång tid passerade nämligen mellan utomhus- och inomhus-scenerna.

- Vi spelade först in alla exteriörer i Storbritannien. Det var iskallt. Av någon anledning spelade man in alla interiörer - även de brittiska interiörerna - i en studio i Los Angeles. Nancy (Meyers, regissören) har ett rykte om att ta tid på sig. Så jag väntade hemma i fem veckor innan det var dags för mig.
 
 
- Så fort jag ser solen blir jag brun väldigt snabbt, fortsätter Jude Law. Och om man ser på filmen så är jag väldigt vit utomhus i England, och så fort jag kommer in: "Hej, jag har blivit brun!" (skratt). Ingen märker det, men om man tittar noga så blir jag två nyanser mörkare varje gång jag går in igen.
 

Se "The Holiday" och många fler julfilmer på Viaplay

 
 
Okej, det är nog lätt att missa den lilla detaljen (men nu kommer du ju aldrig se på filmen med samma ögon igen). Blir du sugen på att återse "The Holiday" så finns den att streama på Viaplay.
| 22 december 2020 15:00 |