Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 november 2016 | 20:45

Josh Gad om pressen i att göra om "Skönheten och odjuret"

"Det är en helt enorm press."
För Josh Gad kommer uppmärksamhet inte som någon nyhet. Den perfekta stormen som var "Frost" lär snart återupprepa sig när uppföljaren, "Frost 2", kommer, men innan dess får vi se Gad som Le Fou i Bill Condons "Skönheten och odjuret". En film han länge velat göra.

- Innan "Frost" så var det "Skönheten och odjuret". Den filmen var min egen "Frost". När den kom ut 1991 såg jag den säkert tre eller fyra gånger på bio. Jag minns tydligt applåderna som hördes efter vissa av sångerna, och att få se samma sånger igen fast fullt realiserade på det här sättet, jag kan faktiskt inte tänka mig något mer spännande. Eftersom jag har varit så involverad i musikalvärlden redan tidigare så har jag velat göra en filmmusikal så länge jag kan minnas, och att nu få vara en del av en ensemble, som det här i praktiken är, känns som ytterligare en sak jag kan stryka från min lista.

Men han känner också av att just Bill Condons "Skönheten och odjuret" dras med extremt höga förväntningar och ett stort intresse:

- Jag kan säga det direkt; mängden intresse som den här filmen uppbådar liknar ingenting jag någonsin sett förut. Kolla, det är en hel del snack om "Frost 2", och det har varit mycket snack om en del andra saker som jag varit med i, men just här finns det så  mycket nyfikenhet, glädje, uppspelthet, och hajp runt allting. Det är en helt enorm press, men vi vet var ribban ligger och vi försöker verkligen matcha den, om inte höja den.

Tror du "Skönheten och odjuret" kommer att leva upp till förväntningarna?
| 8 november 2016 20:45 |