Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 september 2017 | 20:00

Josephine Bornebusch regidebuterar med "LasseMajas Detektivbyrå - Det första mysteriet"

Inspelningarna drar igång idag.
Nästa sommar får den fjärde spelfilmen om barndetektiverna Lasse och Maja premiär. Det blir en fristående historia som regisseras av ingen mindre än Josephine Bornebusch, som i och med uppdraget gör debut som långfilmsregissör. Hon har tidigare regisserat tv-serien "Rachel och Jossan". Inspelningarna drar igång idag på Irland, och Bornebusch säger:
 
- Det känns oerhört roligt, spännande och nästan surrealistiskt att äntligen vara igång. Utan att sätta mig själv på höga hästar så kommer det här troligen att bli den första familjefilmen i svensk filmhistoria som kommer få nobelpriset.
 
Och det är ett starkt stall av skådisar som kommer att medverka, med bland andra Johan Rheborg, Jonas Karlsson, Katrin Sundberg, Tomas Norström och Lotta Tejle i spetsen.
 
Handlingen berättar om det allra första fallet som Lasse och Maja tog sig an. När systrarna Hammarabis bok blir stulen från Vallebyskolan blir alla misstänkta. Kan det vara den skumma vaktmästaren? Gympaläraren med den tajta overallen? Den konstiga bibliotekarien? Kanske till och med rektor Brynolfsson själv? Premiär för "LasseMajas Detektivbyrå - Det första mysteriet" blir det nästa sommar.
| 12 september 2017 20:00 |