Serie

Skribent

Veronica Wiklöf

25 maj 2021 | 13:45

Joseph Gordon-Levitt i tv-serie om Uber

Joseph Gordon-Levitt kommer att spela Travis Kalanick, medgrundaren och VD för Uber, i den första säsongen av Showtime- antologin "Super Pumped".
Historien om transportföretaget Uber är på väg att bli till en Showtime-serie. Skaparna av succén "Billions" står bakom "Super Pumped" med Joseph Gordon-Levitt i huvudrollen.

Första säsongen baseras på Mike Isaacs bästsäljande bok "Super Pumped: The Battle for Uber", som berättar företagets historia som både revolutionerat och brutit ner taxibranschen. "Super Pumped" kommer visa Travis Kalanicks (Gordon-Levitt) med- och motgångar sedan företaget grundades, hur han blir utröstad i en styrelsekupp och den radikala upphöjningen i den globala teknologin som Uber medfört. 

Amy Israel från Showtime kommenterar "Super Pump" och beskriver Gordon-Levitt som en oerhört intelligent och karismatisk skådespelare:

- Han förkroppsligar charm med ett oförutsägbart sting, säger hon till Deadline. Vi är förväntansfulla på att se vad han kommer att bidra med till rollen som Travis Kalanick, den hyperbriljanta och kontroversiella VD:n vars ambitioner och övermod hotade samma företag han var besluten att skapa.
 
Varje ny säsong av "Super Pumped" kommer att utforska olika berättelser som har varit betydelsefulla för affärsvärlden, där en hel säsong tillägnas ett nytt företag.
| 25 maj 2021 13:45 |