Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

12 juni 2023 | 20:01

Den vita skådisen som spelade Michael Jackson: “Det var ett misstag”

I ett avsnitt av “Urban Myths” som aldrig sändes, spelade Joseph Fiennes den ikoniska popstjärnan - vilket han ångrar idag.
För några år sedan spelade Joseph Fiennes popikonen Michael Jackson i ett avsnitt av “Urban Myths”. Avsnittet skapade en kontrovers för att en vit man spelade en svart musiker och det slutade med att det aldrig sändes.
 
Idag ångrar Fiennes att han spelade den världsberömda stjärnan, och i en ny intervju med The Guardian berättar han om upplevelsen:
 
- Jag var bara en del av det. Det finns producenter, författare, regissörer, alla dessa är med och tar ett sånt beslut. Tur nog skedde detta vid en tidpunkt då sånt här började bli mindre accepterat. Men det var både ett dåligt beslut och ett misstag. Folk hade absolut rätt att vara upprörda, säger Fiennes.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Avsnittet sändes aldrig, men det släpptes en trailer där vi fick se Joseph Fiennes som popikonen Michael Jackson.
 
“Urban Myths” var en TV-serie som sändes mellan 2017 och 2020. Här får vi höra om olika skrönor och en av dessa handlade just om Michael Jackson, Marlon Brando och Elizabeth Taylor. Enligt denna skröna flydde denna otippade trio av världsstjärnor tillsammans från New York i en bil efter 11 september-attackerna.
| 12 juni 2023 20:01 |