Film

Skribent

Josefine Krischausky

31 augusti 2022 | 16:15

Jordan Peeles "Nope" kan få en uppföljare

Mysteriet från den bioaktuella skräckfilmen kan komma att leva vidare i en framtida fortsättning, menar regissören i en ny intervju.
Sci-fi-skräckfilmen "Nope", den tredje långfilmen från Jordan Peele, har varit en av sommarens främsta bioframgångar. Nu verkar det dessutom som att vi kan få se fler filmer från samma universum, enligt regissören själv. 
 
Frågan om en fortsättning har lyfts redan tidigare, i och med att flera tittare uppmärksammat en mystisk rollfigur som förekommer på filmens IMDb-sida. I rollistan för "Nope" hittas en karaktär kallad Nobody, spelad av skådespelaren Michael Busch. Busch kan också skymtas snabbt i en trailer, men dök däremot inte upp i den slutgiltiga filmen.
 
När The New York Times frågar Peele om karaktären, svarar regissören att han uppskattar tittarnas detektivarbete, och att vi mycket väl kan komma att få se Nobody i ett framtida sammanhang.
 
–  Det återstår ännu att berätta den karaktärens historia [...] Jag tror att fansen kommer få fler svar angående detta i framtiden. Vi är inte färdiga med att skildra alla dessa berättelser, säger regissören. 
 
 
I "Nope" fick vi följa syskonen OJ och Em (spelade av Daniel Kaluuya och Keke Palmer), som driver en ranch i Kalifornien, och en dag börjar misstänka att ett underligt, övernaturligt hot hänger över deras verksamhet. Om någon av huvudrollsinnehavarna kan komma att återvända till sina karaktärer, i en potentiell uppföljare, återstår att se.
 
"Nope" blev en stor publikframgång efter sin amerikanska premiär i juli, och för två veckor sedan nådde filmen svenska biografer. Hittills har den spelat in nästan 150 miljoner dollar världen över. 
| 31 augusti 2022 16:15 |