Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 december 2021 | 07:45

Jordan Peele har anlitat Hoyte van Hoytema som fotograf

Tur att han inte sa "Nope".
Inspelningen av Jordan Peeles nya skräckis "Nope" har precis avslutats. Samtidigt får vi veta vem Peele har anlitat som fotograf - det är ingen mindre än svensk-holländske Hoyte van Hoytema som står bakom kameran.

Lite nördig fakta för de som gillar sånt: filmen spelades in på 65mm och i IMAX-formatet, skriver Variety. Det här är första gången som Peele filmar för IMAX vilket tyder på en mer storskalig film än hans tidigare.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Jordan Peele vann Oscar för Bästa originalmanus för "Get Out".
 
Jordan Peele har med bara två thrillers bakom sig - hyllade "Get Out" och vattendelaren "Us" - etablerat sig som en spännande ny röst i skräckgenren. Hans blandning av kalla kårar och socialt relevanta teman som rasism, fattigdom och utanförskap gör oss extra nyfikna på "Nope", där handlingen än så länge hålls hemlig.

Det vi vet iallafall är att Daniel Kaluuya ("Get Out"), Keke Palmer ("Hustlers") och Steven Yeun ("Minari") har huvudrollerna. "Nope" får biopremiär i juli.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Hoyte van Hoytema slog igenom med uppmärksammade svenska filmer som "Låt den rätte komma in" och "Call Girl" innan Hollywood ringde. Han har under det senaste årtiondet jobbat med Christopher Nolan på flera stora projekt, och även plåtat titlar som "Her" och Bondfilmen "Spectre". På tur står Nolans drama "Oppenheimer".
| 1 december 2021 07:45 |