exklusivt

Skribent

MovieZine

21 februari 2024 | 19:00

EXKLUSIVT: Jonas Karlsson spelar otrogen biskop i "Din nästa"

Scandinavian Content Group presenterar ett pågående projekt: Stefan Larssons drama med Jonas Karlsson i huvudrollen som avkragad biskop.
Historien om den svenske biskopen som avslöjades som otrogen mot sin hustru och fick lämna sin post i Svenska kyrkan blev omskriven i media i början av 2022. Nu blir den till film med Jonas Karlsson i huvudrollen, kan MovieZine exklusivt avslöja.
 
För regi och manus står Stefan Larsson, som berättar för oss hur rubrikerna öppnade upp för "en väldigt spännande grund för en dramatisk och underhållande film".
 
- Jag kunde inte låta bli att skriva och fantisera om de krafter som sätts i rörelse i människor när passionen tar över och alla tankar på konsekvenser uteblir. När ska man bejaka kärleken och när ska man avvisa den? Och vad säger Gud om den saken? Sammantaget genererar situationen så mycket intressant att det måste göras en film av det.
 
Han tillägger:
 
- Jag vill i hög grad se på det från den bedragnas perspektiv och även från kvinnan som biskopen hade en mångårig relation med. Här finns också ett tema om makt och tillhörande intriger i en av våra stora institutioner - den svenska kyrkan.
 
Filmen, inspirerad av de verkliga händelserna, började utvecklas tidigt 2023. Samma vår beviljade SFI stöd för manusutveckling och en första version skriven av Stefan Larsson låg på bordet i juni 2023. Nu pågår arbetet med finansiering, casting och fortsatt utveckling av manuset.
 
Producenterna bakom "Din nästa" är Börje Hansson och Hans Engholm på produktionsbolaget SCG - Scandinavian Content Group. Filmbolaget har de senaste åren gjort sig kända för svenska rysare som "Feed" och "Canceled".
 
I övriga ledande roller kommer vi få se Livia Millhagen, Stina Ekblad och Rebecka Hemse, med flera.
| 21 februari 2024 19:00 |