Film

Skribent

Robin Andersson

18 juni 2019 | 15:00

Jon Hamm och Olivia Wilde klara för "Richard Jewell"

Storstjärna efter storstjärna ansluter till Clint Eastwoods verklighetsbaserade drama.
Förra veckan skrev vi om att Oscarvinnaren Kathy Bates blev klar för en roll i "Richard Jewell", och nu får hon sällskap av två stornamn till. Variety rapporterar att Jon Hamm ("Baby Driver", "Mad Men") och Olivia Wilde, aktuell med sin regidebut "Booksmart", har skrivit på för Clint Eastwoods kommande projekt.
 
Filmen baseras på den verkliga berättelsen om säkerhetsvakten Richard Jewell, spelad av Paul Walter Hauser ("I, Tonya", "BlacKkKlansman") som under de Olympiska Spelen i Atlanta 1996 hittar en ryggsäck på parkeringen utanför den officiella OS-arenan som visar sig innehålla en bomb. Jewells liv går i spillror när han blir felaktigt anklagad som ansvarig, och media målar honom som en av världens värsta brottslingar. Vi får följa dramat som följer i domstolen där Sam Rockwell ("Moon", "Iron Man 2") spelar Jewells försvarsadvokat.
 
Wilde kommer att spela reportern Kathy Scruggs som följde hela dramat, och Hamm kommer att spela en FBI-agent som var med i undersökningen kring attentatet. Kathy Bates hittar vi i rollen som Jewells mamma.
 
Bland producenterna hittar vi Jonah Hill och Leonardo DiCaprio, och som sagt sitter veteranen Clint Eastwood i registolen.
| 18 juni 2019 15:00 |