Skribent

Patrik Jonsson

9 februari 2012 | 23:01

Jon Favreau regisserar ny serie

I veckans TV-rapporter berättar vi att HBO har lagt vantarna på David Ayer och att SyFy gör serien "Bigfoot".

NBC har äntligen gått och köpt upp ett pilotavsnitt av en serie som faktiskt verkar riktigt intressant och det är nog så dags nu då samtliga av deras flaggskepp sedan länge har sjunkit. Det är inga mindre än J.J. Abrams och Eric Kripke ("Supernatural") som ligger bakom serien som har titeln "Revolution", pilotavsnittet ska dessutom regisseras av Jon Favreau. "Revolution" beskrivs kortfattat som en thrillerserie som utspelar sig i en värld där alla former av energi försvinner. Jag lovar att återkomma till denna så fort fler fakta kring den dyker upp!

NBC har även gjort en ändring i sitt sändningsschema där de har flyttat fram "The Firm" från torsdagar till lördagar, dödens dag för serier med andra ord och detta var väl inte så oväntat då serien knappt dragit 3 miljoner tittare per avsnitt, en nedläggning är alltså att räkna med längre fram. Ersätter "The Firm" gör thrillerserien "Awake" med start den första mars och vi får väl hoppas på att den går bättre då den faktiskt verkar vara riktigt bra.

HBO har lagt vantarna på David Ayer, som bl.a skrev "Training Day", senaste projekt som ska utspela sig i Los Angeles undre värld. Serien beskrivs som en provokativ och skitig politisk thriller där vi ska få följa några soldater från U.S. Special Forces som går undercover och tar sig an de mer oangenäma sidorna av Los Angeles. Serien saknar ännu en titel men Ayer är satt att både skriva, producera och regissera. Detta låter ju inte så pjåkigt!

FX håller på att utvecklar en komediserie som är skapad av Dana Gould och Foo Fighters frontman David Grohl. Det hela ska handla om ett rockband som precis är på väg att slå igenom, men som samtidigt även är på väg att splittras. För att råda bot på detta så söker medlemmarna sedermera terapi.

Syfy har en ny monsterserie på gång som ska kretsa kring Bigfoot och serien ska även heta just "Bigfoot". Detta kanske inte låter så där jätteintressant, men rollistan är i alla fall lite udda och spännande; Alice Cooper, Sherilyn Fenn ("Twin Peaks"), Barry Williams ("The Brady Bunch") och Danny Bonaduce ("The Partridge Family") har samtliga fått roller så här har man verkligen dammat av gamla TV-ikoner, ja... och en gammal rockstjärna.

Nu är det klart att Jessica Lange kommer att återkomma i den andra säsongen av "American Horror Story". Vad som dock är oklart är ifall Lange, som blev belönad med en hel drös av priser (bl.a en Golden Globe) för sin roll som Constance, kommer att återkomma som just Constance eller ifall hon kommer att dyka upp i kläderna på en helt ny karaktär.

Nyheter i korthet:

Vid det här laget så vet vi ju att "Breaking Bad" endast har 16 avsnitt kvar innan den packar ihop och dessa avsnitt kommer att delas upp i två "mini"-säsonger på vardera 8 avsnitt, varav den första säsongen kommer börja att sändas i slutet av denna sommar.

Den redan så uppsplittrade och avbrutna serien "Fringe" kommer att göra ytterligare ett uppehåll på 3 veckor i mars, vad Fox håller på med undgår mitt förstånd.

Tony Shalhoub från "Monk" kommer att spela mot Allison Janney från "The West Wing" i NBC kommande komediserie "Friday Night Dinner".

TV Lands "The Exes" har fått en andra säsong, ja om det nu är någon som tittar på den?

HBO har gått ut med ett eventuellt premiärdatum för dramaserien "News Room" och det är den 24:e juni som gäller, den kommer med andra ord att göra den kommande säsongen av "True Blood" sällskap på söndagar.

Chi McBride har fått en roll i CBS:s kommande snutdrama "Golden Boy" och underbara Terry O´Quinn kommer att dyka upp i den andra säsongen av "Falling Skies".

NBC har bytt namn på sin kommande komediadaption "The Munsters", serien heter nu mer "Mockingbird Lane".

Showtimes kommande serie "Masters of Sex" har fått sina två huvudrollsinnehavare i form av Michael Sheen och Lizzy Caplan.

FX har förnyat "Sons of Anarchy" igen och därmed gett grönt ljus till en sjätte säsong, serien fick senast tummen upp för en femte säsong så sent som i oktober så det blir minst två säsonger till med andra ord.

Portia de Rossi och Ellen DeGeneres kommer att mötas i ABC:s nya komediserie "The Smart One".

Robert Forster har fått en roll i Tim Allens sitcom "Last Man Standing" och Andre Braugher ("Men of a Certain Age") kommer att dyka upp i Shawn Ryans kommande "Last Resort".

Tänkte avsluta denna artikel med att berätta att Kanal 5 kommer att börja sända den Steven Spielberg & Oren Peli producerade äventyrsthrillern "The River", idag torsdag 21.55, strax efter premiären i USA. Vi i Sverige får dock nöja oss med det första avsnittet medans amerikanerna sände både avsnitt 1 & 2 i torsdagsnatt på ABC, men det är ju starkt jobbat av femman ändå, lite knasig tid bara. Här är trailern. Ha det så bra så hörs vi igen om en vecka!

| 9 februari 2012 23:01 |