Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

9 augusti 2015 | 20:00

"John Wick" blir VR-spel

Snart kan du uppleva actionrullen med Keanu Reeves på ett väldigt närgånget sätt.
"John Wick" visade sig bli något av en renässans för Keanu Reeves. Från utskälld till cool igen, liksom. Actionrökaren fick överlag positiv kritik och det började nästan direkt viskas om en uppföljare, som nu också är på väg i form av "John Wick 2". 

En uppföljare på film är dock inte det enda sättet som vi kommer få sällskapa med John igen, då svenska Starbreeze (Uppsala-baserad spelutvecklare med hyllade "The Chronicles of Riddick" på CV:t, bland annat) i samarbete med Lionsgate, mobilspelsutvecklaren Grab Games, och virtual reality-företaget WEVR bestämt sig för att utveckla en VR-shooter baserad på filmen. Spelet planeras att släppas till "de flesta" VR-plattformar, så räkna med att kunna spela med din Oculus Rift eller Sonys kommande Morpheus.

Starbreeze meddelar också att man kommer att integrera karaktären John Wick i sin populära förstapersons-skjutare "Payday 2", men på vilket sätt är ännu oklart. Sedan tidigare finns Wicks karaktärsmodell i spelet.

Nu återstår bara att hoppas att Starbreeze lyckas göra något häftigt av licensen, och med hjälp av VR öppnas dörrar för en hel del möjligheter att få se något vi aldrig sett förut. 

Gillade du "John Wick"? Vad tror du om en virtual reality-version av Keanu?

| 9 augusti 2015 20:00 |