Serie

Skribent

MovieZine

18 december 2020 | 10:15

Johan Rheborg spelar Agatha Christies "Sven Hjerson"

Nordiskt kriminaldrama möter Agatha Christies litterära arv i en ny tv-serie från TV4 och C More.
Hercule Poirot och Miss Marple är bekanta namn för alla deckarfantaster. Snart är det dags för ännu en av Agatha Christies romanfigurer att ta steget till tv - och den här är svensk.

Inom Agatha Christies litterära universum finns karaktären Ariadne Oliver, en mysterieförfattare som enligt Agatha Christie har vissa likheter med henne själv. Ariadne har sin egen mästerdetektiv: nordbon Sven Hjerson som älskar rårivna grönsaker, vinterbad och som är ett ess på att lösa mordmysterier.

I rollen som Sven Hjerson ser vi Johan Rheborg, senast aktuell i Viaplays "Partisan".

– Agatha Christies Sven Hjerson älskar dyra kläder, är svag för rödhåriga personer och specifika vinylsamlingar, får han välja äter han helst rårivna grönsaker. Han är en riktig anglofil och ensamvarg. Jag är fortfarande i en fas där jag lär känna honom, varje dag är full av nya upptäckter. Långsamt tar han form, men det är en högst angenäm process, kommenterar Johan Rheborg i ett pressmeddelande.
 
Large 5e4a9ac862af7cc0614b83ebf904d2e9 sven och klara 5fdc6f81f0bfb
 
Serien beskrivs som en modern, lekfull och spännande pusseldeckare med glimten i ögat. Handlingen utspelas kring fyra klassiska whodunnit-mordfall och rollen som Svens parhäst Klara spelas av Hanna Alström.

"Agatha Christies Sven Hjerson" kommer sändas som fyra filmer (88 minuter) och som tv-serie på 8 avsnitt (44 minuter) i början av hösten 2021.

Inspelningarna påbörjades på Åland den 8 december och pågår till och med april 2021. 
| 18 december 2020 10:15 |