Serie

Skribent

Alexander Kardelo

1 februari 2018 | 20:00

Joel Kinnaman efterlyser fler svenska roller

"Annars förvandlas jag snart till Dolph Lundgren, där jag inte kan snacka svenska längre."
”Suicide Squad”, ”House of Cards” och nu science fiction-deckaren ”Altered Carbon” på Netflix - den svenske skådespelaren har ingen brist på Hollywoodroller. Men han drömmer om ett nytt projekt på hemmaplan snart.

- Jag skulle ha gjort en svensk film i år. Det föll isär. Riktigt tråkigt. Jag ser definitivt fram emot att hitta en svensk film, berättar Kinnaman för MovieZine.

Annars finns risken att han förvandlas till Dolph Lundgren, skämtar skådespelaren:

- Dolph Lundgren gjorde den där intervjun för 20 år sen, där han snackade riktigt usel svenska. Folk undrade ”vad fan…?” Jag medverkade i ”Skavlan” häromdagen och min hjärna stod still, jag hade inte pratat svenska på ett tag. Jag kunde helt enkelt inte. De frågade: ”Vill du hellre göra intervjun på engelska?” Herregud, om jag hade gjort det så är jag slut...! Jag skulle aldrig kunna visa mig i Sverige igen.

Det blir iallafall ett halvsvenskt projekt som vi ser honom i framöver. Kinnaman medverkar i den brittiska thrillern "Three Seconds", baserad på en roman av Börge Hellström och Anders Roslund. En längre intervju kring "Altered Carbon" publiceras inom kort.
| 1 februari 2018 20:00 |