Film

Skribent

MovieZine

13 maj 2021 | 09:05

Joel Coens "The Tragedy of Macbeth" går till Apple

Dramat med Denzel Washington och Frances McDormand kommer släppas på bio i slutet av året, innan sin streamingpremiär.
Apple TV+ har just haffat ännu ett prestigefyllt drama med stor Oscarspotential. Joel Coens nya film "The Tragedy of Macbeth" kommer att gå till streamingtjänsten efter en tur på bio i slutet av 2021, skriver Deadline.

Med en Coen i registolen och namn som Frances McDormand och Denzel Washington i rollistan är filmen redan en het Oscarskandidat inför 2022 års gala.

"The Tragedy of Macbeth" är en filmatisering av en klassisk Shakespeare-pjäs där Washington tar rollen som Macbeth och McDormand spelar Lady Macbeth. Det här är första gången som Joel Coen regisserar en långfilm utan brorsan Ethan.
 
 
- En viktig skillnad i Joels adaption är titeln, vi kallar den "The Tragedy of Macbeth". Vi utforskar karaktärerna som äldre (...) Det är deras sista chans att få kronan och äran, berättade McDormand i en intervju förra året.
 
Streamingtjänsten Apple TV+ kommer även visa Martin Scorseses nya film, "The Killers of the Flower Moon". Inspelningen pågår just nu med Leonardo DiCaprio och Robert DeNiro i rollistan.
| 13 maj 2021 09:05 |