Film

Skribent

Thomas Linnaeus

30 november 2023 | 22:41

Jodie Fosters otippade (och vulgära) favoritfilm: "Jag har väldigt dum humor”

Den Oscarsvinnande stjärnan älskar en dockfilm som “South Park”-skaparna Trey Parker och Matt Stone ligger bakom.
Skådislegenden Jodie Foster med två Oscarsstatyetter i bagaget, har en minst sagt udda filmsmak. I en intervju med Interview Magazine har hon avslöjat sina två favoritfilmer. Dels är det förra årets “Everything Everywhere All at Once” och sedan är det en otippad film:
 
-Nummer ett är förmodligen dockfilmen “Team America: World Police”. Jag har väldigt dum humor och ibland när det gäller skådespelare, även under de mest dramatiska omständigheter, så gillar jag att skratta med dem. Jag gillar att skratta åt riktigt intensiva saker.
 
Bakom “Team America: World Police” har vi Trey Parker och Matt Stone. Dessa herrar slog igenom 1997 med tecknade satirserien “South Park”. Med “Team America” gjorde de sig lustiga över USA:s roll i världen - med klassiska musikalnummer och läcker koreografi.
 
 
Foster har en lång karriär i Hollywood. Som tonåring spelade hon prostituerad i “Taxi Driver” från 1976, varpå hon blev Oscarsnominerad. Därefter vann hon sin första Oscar för “Anklagad” och sin andra för “När lammen tystnar”. Härnäst syns hon i fjärde säsongen av “True Detective”.
 
Vilken är din favoritfilm?
| 30 november 2023 22:41 |