Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2019 | 09:00

Joaquin Phoenix gick ner 25 kilo för att spela Joker

Phoenix och regissören Todd Phillips lovar en väldigt annorlunda film om Gotham-skurken.
Gårdagens trailer till ”Joker” har blivit överöst med beröm från MovieZines läsare, och vi är många som ser fram emot en mörkare nytolkning av DC:s ikoniska och oförutsägbara skurk.

Joaquin Phoenix verkar ge allt i rollen som en misslyckad och möjligen psykotisk komiker i Gotham City. En man som inte bara tappat förståndet utan också en hel del vikt - Phoenix ska ha gått ner 23,5 kilo (52 pounds) inför inspelningen, det berättar regissören Todd Phillips för LA Times.

Redan i somras berättade de att ”Joker” inte kommer följa serietidningarna, och Phoenix tillägger nu att det var möjligheten att skapa en livs levande karaktär - till skillnad mot en svartvit serietidningsskurk - som lockade honom:

- Det är det enda som gör det värt besväret. Det andra vore att följa mallen till punkt och pricka, och vem fan bryr sig om det? Det finns fortfarande sidor av karaktären som inte är tydliga för mig, och det är okej. Det är trevligt att inte behöva svara på alla frågor. Det kräver ett visst deltagande från publiken och det kommer att kännas annorlunda.
 
 
Det återstår att se om en så pass annorlunda film om Joker kommer gå hem hos de inbitna DC-fansen. Annars är båda säkra på att det kommer fler reboots:

- Nejsägare kommer alltid finnas, men vad jag har sett verkar många taggade på filmen. Och det blir inte den sista filmen om Jokern. Kanske den sista för Joaquin och mig, men likt Spider-Man kommer någon så småningom att göra en till.

”Joker” får svensk biopremiär 4 oktober, men redan till helgen får vi veta vad publiken på Venedigs filmfestival tycker.
| 29 augusti 2019 09:00 |