Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 juni 2013 | 17:01

Jim Carrey tar avstånd från våldsamma "Kick-Ass 2"

Mark Millar ger svar på tal: "En film med den titeln måste leva upp till sitt namn."

I sommarens uppföljare till "Kick-Ass" möter vi Jim Carrey som Colonel Stars and Stripes. Filmen blandar humor med ultravåld och redan i trailern ser vi hur den militäre ledaren för superhjältegruppen Justice Forever ger sig på skurkar med baseballträ.

Men vinterns skolmassaker i Sandy Hook, Connecticut, har fått skådespelaren att ångra sig.

- Vi spelade in filmen en månad innan Sandy Hook. Nu kan jag inte längre med gott samvete stödja den typen av våld. Jag ber andra inblandade i filmen om ursäkt. Jag skäms inte för filmen men de här händelserna har förändrat mitt synsätt, twittrade han inatt.

Mark Millar, skaparen till seriealbumen som "Kick-Ass" bygger på samt producent till båda filmerna, ger ett förvånat svar på sin sajt:

- Allting fanns i manus redan för 18 månader sen. Ja, många dör, men en film med titeln "Kick-Ass 2" måste leva upp till namnet. Det borde inte chocka killen som gillade den första filmen så mycket (...) Det är fiktion, som Tarantino eller Scorsese. Och skillnaden är att "Kick Ass" undviker de vanligtvis blodlösa massmorden som de flesta stora sommarfilmer har, för att istället fokusera på konsekvenserna av våldet.

Jeff Wadlow regisserar uppföljaren där Hit-Girl och Kick-Ass är tillbaka för att bekämpa The Mother Fucker och flera nya skurkar. "Kick-Ass 2" har biopremiär 16 augusti.

| 24 juni 2013 17:01 |