Serie

Skribent

Erika Jarhed

28 mars 2023 | 23:30

Jessica Chastain spelar hemlig agent i Apples nya serie "The Savant"

Apple storsatsar på serier. Nu bekräftas det att Jessica Chastain tar sig an huvudrollen i deras nya serie som är baserad på verkliga händelser.
Hollywood sliter i stjärnan Jessica Chastain. För bara några veckor sedan bekräftades det att hon ska spela huvudrollen i Netflix nya film "I Am Not Alone", och nu meddelar Deadline att skådespelerskan är klar för Apples nya serie "The Savant". 
 
Men Chastain ska inte bara spela i serien utan medverka som exekutiv producent tillsammans med Melissa James Gibson som tidigare har skrivit flera avsnitt till "House of Cards" och "The Americans".
 
"The Savant" kommer att bestå av åtta avsnitt där Chastain ska spela en topphemlig utredare, känd som Savant, som infiltrerar hatgrupper online för att ta ned våldsamma män i landet. Handlingen är baserad på den sanna historien som rapporterades i Cosmopolitan av journalisten Andrea Stanley, som även kommer att vara med och arbeta med serien.
 
Dokumentärfilmaren Matthew Heineman, som nominerades till en Oscar för bästa dokumentär 2015 för "Cartel Land", regisserar. 
 
När serien släpps på Apple TV+ får vi se.
| 28 mars 2023 23:30 |