Film

Skribent

MovieZine

1 september 2017 | 15:00

”Jeepers Creepers 3”-premiär ställs in efter protester

Skräckuppföljaren har fått en ny poster, en trailer - och en namninsamling som manar till bojkott.
Anrika TLC Chinese Theatre har valt att skrota premiärvisningen av ”Jeepers Creepers 3”. Filmen skulle ha visats den 13 september, men alla skräckfans som köpt biljetter erbjuds nu pengarna tillbaka.

Anledningen var många protester riktade mot filmens regissör, Victor Salva, en dömd pedofil. Salva spenderade tre år i fängelse för att ha antastat en tolvårig pojke år 1988, en barnskådespelare som medverkat i två av hans filmer.

”Jeepers Creepers 3” kommer nu att specialvisas på amerikanska biografer under en enda kväll den 26 september. En ny poster och en trailer släpptes under veckan. Men det kan bli svårt för filmmakarna att hitta fler biodukar, med tanke på hatet mot regissören. Bland annat har en namninsamling startats för att bojkotta ”Jeepers Creepers 3”.
 
 
Filmen ska enligt rapporter utspela sig mellan ”Jeepers Creepers” och ”Jeepers Creepers 2”, med original-skådisen Gina Phillips tillbaka som Trisha. Det handlar om en grupp jägare som känner till Creeper-mytologin och vill stoppa monstret en gång för alla.
 
| 1 september 2017 15:00 |