Film

Skribent

Josefine Krischausky

13 februari 2022 | 12:50

Jean-Claude Van Damme spelar sig själv i sin sista actionfilm

Filmen "What's My Name" låter Hollywoodikonen blicka tillbaka på sitt liv, samt återförenas med flera av de andra actionstjärnor som han mött under sin karriär.
Skådespelaren och kampsportaren Jean-Claude Van Damme har bestämt sig för att lägga filmkarriären på hyllan. Enligt Deadline gör 61-årigen snart sin sista roll inom genren där han kommit att bli en stor ikon, i en actionfilm med titeln "What's My Name". 
 
I filmen kommer Van Damme att spela en fiktiv version av sig själv, som vaknar upp med grov minnesförlust efter en bilolycka. I jakt på sin egen identitet och syfte stöter han på flera av de personer han slagits mot under sin karriär, innan resan till slut leder fram till hans sista match.
 
Van Damme har spelat sig själv ett antal gånger tidigare, senast i serien "Jean-Claude Van Johnson", där han levde dubbelliv som filmstjärna och farlig privatdetektiv. Enligt skådespelaren själv är "What's My Name" i högre grad inspirerad av hans verkliga liv, både framför kameran och bakom kulisserna, samtidigt som filmen är en tillbakablick på hans långa karriär, som tog fart under 80-talet.
 
– Vi kommer att ta in riktiga element från mitt liv och vad som hänt mig. Jag kom från Belgien, hela vägen till Hollywood. Jag lyckades, jag misslyckades och jag kom tillbaka, säger Van Damme till Deadline.
 
 Van Damme i genombrottsfilmen "Bloodsport" (1988). 
 
Exakt vilka andra skådespelare som kommer medverka är inte bekräftat, men förväntningen är att "What's My Name" kommer återförena Van Damme med flera andra Hollywoodstjärnor som han mött under sin karriär. Om detta till exempel kan inkludera svenske Dolph Lundgren, som har spelat mot Van Damme i filmer som "Universal Soldier" och "Black Water", återstår att se.
 
Van Dammes senaste roll var i actionkomedin "Den sista legosoldaten", som släpptes på Netflix i fjol. Till sommaren dyker han upp som en av rösterna i animerade "Minioner: Berättelsen om Gru".
| 13 februari 2022 12:50 |