Film

Skribent

Josefine Krischausky

28 januari 2021 | 13:35

Jared Leto har tappat bort sin Oscar

I en tv-intervju avslöjar skådespelaren och musikern att statyetten har varit försvunnen i flera år.
Under sin skådespelarkarriär har Jared Leto hunnit synas i en stor variation roller. År 2014 belönades han från flera håll för sin tolkning av karaktären Rayon i "Dallas Buyers Club", däribland en Oscar för bästa biroll.
 
Men att hålla ordning på alla sina statyetter visar sig inte vara helt enkelt, inte ens när det kommer till den allra mest prestigefyllda. I en intervju för talkshowen "The Late Late Show with James Corden" berättar Leto om hur han inte har sett till sin Oscar på flera år.
 
Trots att priset varit borta så pass länge ska Leto inte ha blivit medveten om det förrän nyligen, i samband med en flytt. 
 
- Jag upptäckte att den har varit försvunnen i omkring tre år. Jag visste inte ens om det. Jag tror inte att någon ville berätta det för mig. Jag flyttade till ett nytt hus i LA, och under flytten har den som genom magi försvunnit på något vis. Den kan finnas någonstans, men alla har letat överallt.
 
 
Däremot verkar han inte vara särskilt bekymrad över försvinnandet, utan hoppas istället att statyetten har hamnat i goda händer.
 
- Det är inte direkt en grej som någon råkar slänga i soporna. Förhoppningsvis är det någon som tar väl hand om den, säger han i programmet. 
 
Vid sidan av sin övriga sysselsättning, som främst verkar bestå av musik och bergsklättring, har Leto flera skådespelarprojekt på gång. Härnäst förväntas han dyka upp på bioduken i höst, som vampyr i filmen "Morbius". Det är även klart att han återvänder som Jokern i "Zack Snyder's Justice League", samt att han medverkar i nästa del av "Tron"-franchisen. 
 
Om Leto någon gång i framtiden kommer vinna en ny, ersättande Oscarsstatyett återstår att se, men ingenting är omöjligt. 
| 28 januari 2021 13:35 |