Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 januari 2017 | 18:00

Japanska skräckikoner drabbar samman i nya trailern till ”Sadako vs Kayako”

Någon har kommit på den briljanta idén att slå ihop "The Ring" och "The Grudge".
Ett videoband med en förbannelse låter nog som en rätt töntig filmidé nuförtiden. Men gå tillbaks till millennieskiftet och ”Ringu” (och sedan också remaken ”The Ring”) var en av de mest omtalade titlarna bland skräckälskare.

Tillsammans med ”Ju-On” (”The Grudge”) väckte de två filmerna världens intresse för japansk skräckfilm, och att möta en långhårig, vitklädd flicka i sitt vardagsrum kändes plötsligt värre än att få Jason Voorhees med machete efter sig.

Någon har hur som helst kommit på idén att föra samman skräck-karaktärerna Sadako Yamamura (från "Ringu”-filmerna) och Kayako Saeki (från ”Ju-On”-filmerna) i en och samma film. Briljant!

Här är en ny trailer för ”Sadako vs Kayako” inför filmens USA-lansering: 


”Sadako vs Kayako” handlar om hur två tjejer tittar på ett mystiskt videoband i ett hemsökt hus. Plötsligt hamnar de mitt i en konflikt mellan två dödliga spöken. Det låter kanske inte som en ny skräckklassiker, men mer en nostalgisk och kul hyllning till hela j-horror-genren. 

Filmen hade premiär i Japan förra sommaren och intar USA den 26 januari. Det borde betyda att en svensk release inte är långt borta. Vi håller er uppdaterade.

| 14 januari 2017 18:00 |