Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

23 november 2023 | 16:15

Jamie Foxx stäms för sexuella övergrepp

Ny dag innebär nya tag, möjligheter och stämningar i filmhjärtat Hollywood.
Den 55-åriga Oscarsvinnaren, vars riktiga namn är Eric Marlon Bishop, har enligt Variety blivit stämd för en händelse som sägs ha ägt rum 2015 på en takbar i New York.
 
Där ska han ha tagit en kvinna på höften för att sen flytta handen under hennes tröja och ta på hennes bröst. Han ska senare ha fört henne till ett avskilt område av takbaren och fortsatt övergreppet. 
 
I stämningen står det att incidenten började när målsägande och hennes vän bad om att få ta ett kort med Foxx. Foxx ska ha “verkat berusad under tiden” och ha sagt att hon liknar Gabrielle Union och komplimenterat henne för sin "supermodells kropp" och doft. Övergreppet ska ha skett snart därefter, något som avbröts av hennes vän.
 
Foxx har vunnit Oscar för bästa manliga huvudroll i filmen “Ray” som Ray Charles, men också BAFTA, Golden Globe och Screen Actors Guild Award. I år har han bland annat kunnat ses i "They Cloned Tyrone" och även lånat ut sin röst till hunden Bug i "Doggy Style". 
 
Senaste året har han hållit sig undan rampljuset på grund av sviktande hälsa när han i april blev inlagd på sjukhus. Enligt hans dotter är han på förbättringsvägen och i juli uttalade han sig för första gången om sin hälsa på Instagram:
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

 
Hur tror du fallet kommer utvecklas? Kommentera nedan. 
| 23 november 2023 16:15 |