Skribent

Patrik Jonsson

29 juni 2011 | 23:01

James Spader går till "The Office"

I veckans TV-rapporter berättar vi om Ricky Gervais nya serie "Life's Too Short" och att Martin Short hoppar på komediserien "How I Met Your Mother".

Mycket talar för att James Spader kommer att ansluta till "The Office". Det verkar dock inte som att han kommer att bli den nye chefen, utan han kommer helt enkelt att ta över Kathy Bates roll som CEO (Chief Executive Officer). Bates har ju redan huvudrollen i "Harry's Law" som fick grönt ljus till en andra säsong i våras och då uppstod så klart schemakonflikter. Chef eller inte, det är ju för f-n James Spader, underbart!

HBO:s och BBC:s mokumentära komediserie "Life's Too Short" kommer inte att ha premiär förrän någon gång under 2012, men redan nu så kan man få sig en första glimt. Serien är skapad av Ricky Gervais och Stephen Merchant och kommer att ha cameos som Johnny Depp, Steve Carell och Sting.

Ja och apropå just Short; Martin Short kommer att gå tillbaka till sin lite mer komiska ådra då han till hösten har fått en roll i komediserien "How I Met Your Mother". En väldig snitsig övergång av undertecknad, tycker ni inte?

Alldeles nu i dagarna så skrev Jon Hamm på ett kontrakt som innebar att han kommer att stanna kvar i serien "Mad Men" i tre år till. Med andra ord så kommer Hamm och hans karaktär Don Draper att finnas kvar ända till slutet av serien då "Mad Men" är planerat att avslutas efter just tre säsonger till. Som det tidigare rapporterats om så kommer Hamm även att regissera den kommande femte säsongens första avsnitt.
Enligt rykten så handlade kontraktet om ett 8-siffrigt dollarbelopp för Hamm, inte så illa pinkat för en roll i en serie som jag har lyckats att somna till minst fem gånger, skål och grattis!

Showtime håller just nu på att utvecklar en serie som går under namnet "Vinyl". Serien ska inte alls helt långsökt kretsa kring den händelserika och smått galna musikindustrin under 70-talet. Något mer är ännu inte känt kring serien, men vi kan nog vänta oss att få mer information mot slutet av sommaren och under hösten.

Ersättare till Christopher Meloni och Mariska Hargitay i höstens säsong av "Law & Order: Special Victims Unit" har hittats. Det blir Danny Pino ("The Shield", "Cold Case") och Kelli Giddish ("Chase") som har fått äran att ta över. Danny Pino? ja han är helt okej, Kelli Giddish? Inte alls okej.

Förra veckan så rapporterades det om att Terry O'Quinn kommer att bygga på rollistan i höstens omgång av "Hawaii Five-0" och den här veckan så är det dags för ännu ett namn, nämligen Tom Sizemore. Han ska spela en utredare från Internal Affairs som ska granska enheten Five-0. Han har ju inte haft någon större lycka i filmens värld på senare år vår käre Tom och inte privat heller för den delen, så denna roll var säkerligen välkommen.

Serien "Breaking Bad" går förmodligen mot sitt slut nästa år. Mannen bakom serien, Vince Gilligan, har nämligen gått ut och sagt att mycket talar för att den femte säsongen kommer att bli den allra sista. Så alla ni där ute som har väntat på en avrundning av serien kommer alltså ev. att få er vilja fram 2012 och för er andra...ja...det blir i alla fall en femte säsong, alltid något! Men först och främst så ska vi ju så klart avnjuta den fjärde säsongen som börjar att sändas på AMC den 17:e juli.

Ja och går mot sitt slut gör även denna artikel, det har blivit dags för mig att runda av det hela och detta gör jag lite smidigt med en teaser för den andra säsongen av "Boardwalk Empire". Så, nu ska jag ta och gå ut och sola igen, nej då bara skoja, jag ska fortsätta att frossa i serier så klart och jag föreslår att ni gör detsamma! Hej och tack för att ni tog er tid att läsa!

| 29 juni 2011 23:01 |