Film

Skribent

Josefine Krischausky

23 februari 2022 | 10:00

James Mangold regisserar biopic om filmlegenden Buster Keaton

Regissören återvänder till den biografiska genren, för att skildra en av Hollywoods främsta stumfilmsikoner.
Samtidigt som "Indiana Jones 5" precis håller på att avsluta sina inspelningar, har regissören James Mangold ett nytt, intressant projekt på gång. Enligt Deadline rör det sig om en biopic med Hollywoodtema, om komikern, skådespelaren och filmskaparen Buster Keaton.
 
Keaton, som nådde stora framgångar under 1920-talet, känner vi igen som en legendariskt namn ur filmhistorien. Med filmer som "Fart, flickor och faror", "Så går det till i krig" och "Han som drar veven" är han betraktad som en pionjär inom komedigenren, samt en av de största stjärnorna från den amerikanska stumfilmseran. 
 
 
Verklighetsbaserade filmer är inget nytt för Mangold, som har utforskat en rad olika genrer under sin karriär, och exempelvis har filmatiserat musikern Johnny Cash liv i Oscarsbelönade "Walk the Line". Som grund för Buster Keaton-filmen ligger boken "Buster Keaton: Cut to the Chase", en biografi som utforskar flera aspekter av filmstjärnans karriär och omtumlande liv bakom kulisserna.
 
Medan Mangold står som regissör och producent för filmen, vars produktion backas av 20th Century Studios, är det ännu inte klart vem som kommer att stå för manuset, och inte heller vilken skådespelare som kommer ta sig an huvudrollen.
| 23 februari 2022 10:00 |