Skribent

Alexander Dunerfors

20 juni 2013 | 09:15

James Gandolfini är död

Skådespelaren som gjorde Tony Soprano odödlig drabbades av en hjärtattack. Han blev 51 år gammal.

Huvudrollen i "The Sopranos" blev hans mest kända, men Gandolfini har varit flitig på vita duken sedan slutet av 80-talet. Där har han synts i filmer som "True Romance", "Get Shorty" och "Romance and Cigarettes". Snart skulle han påbörja inspelningen av "Animal Rescue" med bl.a. Noomi Rapace.

Gandolfini drabbades av en hjärtattack under onsdagen, då han semestrade i Italien. Bland annat skulle han gästa en filmfestival.

- Det är med stor sorg vi meddelar att vår klient James Gandolfini gick bort idag under en semester i Rom. Våra hjärtan är krossade och vi saknar honom djupt. Han och hans familj har varit en del av vår familj i många år, meddelar hans managers.

TV-kanalen HBO skriver:

- Vi är alla chockade och känner en enorm sorg. Han var en speciell man, en stor talang men framför allt en snäll och omtänksam person. Han berörde så många av oss med sin värme och humor.

Gandolfinis senaste filmer blev dramat "Not Fade Away", thrillern "Zero Dark Thirty" och komedin "Burt Wonderstone" som alla släpps på svensk DVD under sommaren.

| 20 juni 2013 09:15 |